18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πώς τα bots (aka “τα νέα apps”) θα αλλάξουν ό,τι ήξερες για τον Facebook Messenger!

    Πριν από λίγες ημέρες η Microsoft στο Build 2016 Conference είχε παρουσιάσει τα σχέδιά της να φέρει τα bots σε “conversational platforms” όπως το Skype σε μία σημαντική ανακοίνωση. Με τα bots να είναι “τα νέα apps”, τώρα και το Facebook στο χθεσινό ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών F8 παρουσίασε τα Messenger chatbots, με την επανάστασή που αναμένεται να φέρουν στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

    how-to-search-for-bots-on-messenger

    Τα “Bots for Messenger” -για την εφαρμογή messaging του Facebook την οποία χρησιμοποιούν 900 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως- δίνουν τη δυνατότητα σε developers να αναπτύξουν τα δικά τους, τα οποία θα επεκτείνουν αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος μέσω της εφαρμογής χωρίς καν να βγει από αυτήν.

    Ο Mark Zuckerberg στην επίδειξη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έδειξε πώς παρήγγειλε λουλούδια στέλνοντας απλά κάποια μηνύματα στο chatbot της εταιρείας, ενώ υπήρξε και ένα demo του CNN bot με breaking news που στέλνονται στον messenger του χρήστη μετά από σχετικό request.

    Η beta version του Messenger Platform είναι ήδη διαθέσιμη, με εργαλεία που περιλαμβάνουν API ώστε οι developers να ξεκινήσουν τη δημιουργία bots για την εφαρμογή chat του Facebook. Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν “special bubbles” στον Messenger με φωτός, buttons ή δυνατότητες calls ώστε οι χρήστες να προβαίνουν σε ενέργειες χωρίς καν να βγαίνουν από την εφαρμογή. Θα υπάρχει search bar στην κορυφή του Messenger για να τα βρίσκετε εύκολα, ενώ στο πεδίο αναζήτησης θα εμφανίζονται τα πιο δημοφιλή bots, βασισμένα στις προτιμήσεις σας.

    Προς το παρόν, τα bots είναι περιορισμένα και η διαδικασία εντοπισμού έχει προβλήματα, πολλοί λένε επίσης πως στις πρώτες δοκιμές είναι εξαιρετικά αργά (π.χ. το σχετικό bot του καιρού αποκρίνεται μετά από… μία ώρα) αλλά είναι σαφές ότι είναι το μέλλον, με το Facebook να φιλοδοξεί ότι θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone μας.

    Φανταστείτε τις δυνατότητες που μπορούν να έχουν σε κάθε σημείο της ζωής μας, από το κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κ.ο.κ, πάντα μέσα από τον Messenger, αγορές κάθε είδους, κλείσιμο εστιατορίων, πληροφορίες για τον καιρό, συμβουλές από γιατρούς, διάφορες υπηρεσίες (π.χ. εκτύπωσης) και άλλες χωρίς πραγματικά περιορισμό…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles