19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Metaverse: Νέα τεχνολογία επιτρέπει “καυτά” φιλιά μεταξύ των avatars

    Αρκετός λόγος γίνεται πλέον καθημερινά για το metaverse, έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας που έρχεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα social media και το internet.

    Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αναπτύξει αρκετές φορές το όραμά του για την επόμενη “σελίδα” της εταιρείας του, παρουσιάζοντας κάποιες από τις δυνατότητες που θα έχουν οι χρήστες. Κάπως έτσι, είδαμε το πρώτο γάντι εικονικής πραγματικότητας, τα γυαλιά και άλλα gadgets που έρχονται να κάνουν πιο ρεαλιστική την εμπειρία μειώνοντας το χάσμα ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο.

    Οι δυνατότητες όμως μάλλον θα είναι πιο εξελιγμένες από ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, αφού στο metaverse ο χρήστης θα μπορεί ανάμεσα στα άλλα να πίνει καφέ, να δροσίζεται από μια πηγή τρεχούμενου νερού, να καπνίζει αλλά και να φιλιέται μέσα στο metaverse. Θα μπορεί επίσης να νιώθει στο στόμα του την βροχή και τον άνεμο. Πως ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια τεχνολογία που προσομοιώνει μια σειρά από αισθήσεις και ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με τα χείλη, τα δόντια και τη γλώσσα. Μπορεί να ενσωματωθεί στο VR headset και δεν χρειάζεται ο χρήστης να χρησιμοποιεί κάποιο έξτρα εξοπλισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζει το “τρολάρισμα” ο Elon Musk! Coca Cola και Mc Donald’s οι επόμενες εξαγορές

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles