20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μια εξωτική χώρα, όπλα, “παράνομα” φάρμακα και ο ιδρυτής της… McAfee

    Υπήρξε ένας σπουδαίος προγραμματιστής και ιδρυτής της εταιρείας που μας έχει προσφέρει το δημοφιλές λογισμικό McAfee. Η ζωή του John McAfee όμως έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή. Τη Δευτέρα συνελήφθη στην Μπελίζ, όπου διαμένει πλέον, για κατοχή όπλων και παράνομη διακίνηση φαρμάκων στη χώρα.


    Ο ιδρυτής της McAfee συνελήφθη στη μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, μετά από έλεγχο στο σπίτι του, όπου βρισκόταν μαζί με τη 17χρονη φίλη του -με καταγωγή από το Μπελίζ- και πέντε φύλακες .Όπως λέει ο ίδιος, οι αστυνομικοί σκότωσαν το σκύλο του και του πέρασαν χειροπέδες, αφήνοντάς τον στον ήλιο για 14 ώρες χωρίς τροφή ή νερό

    Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι βρήκαν μία κρύπτη με όπλα στην ιδιοκτησία του και ότι δεν έχει άδεια για την παρασκευή φαρμάκων. Ο ίδιος αναφέρει πως συνελήφθη, επειδή αρνήθηκε να δωρίσει χρήματα σε έναν τοπικό πολιτικό.

    Ο John McAfee γεννήθηκε στην Αγγλία και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μικρή ηλικία. Ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού του το 1989 από το σπίτι του στη Santa Clara της California. Κατάφερε να την κάνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, που εξαγοράστηκε από την Intel το 2010 έναντι 6 δισ. ευρώ, παρόλο που ο ιδρυτής της δεν είχε τότε κανένα μερίδιο σ’ αυτήν.

    Ο 67χρονος “εκκεντρικός” επιχειρηματίας μετακόμισε από την Αμερική στην Μπελίζ το 2008 μετά από μία σειρά από δίκες που είχαν απειλήσει την περιουσία του. Τώρα έχει μία εταιρεία αντιβιοτικών φαρμάκων με έδρα τη μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής και φαίνεται ότι οι μπελάδες γι’ αυτόν δεν έχουν τελειώσει ακόμη…

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles