21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Δε θα δώσουμε έμφαση στα Windows Phone φέτος!

    Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, Build 2016, άνοιξε χθες τις πύλες του δίνοντας έμφαση στα Windows 10 (είδαμε μεταξύ άλλων την ανακοίνωση του Anniversary Update), σε bots και developer tools. Κάτι έλειπε ωστόσο και δεν ήταν κάτι άλλο από τα… Windows Phone.

    Άφαντο το λειτουργικό της εταιρείας που αφορά τα smartphones και το οποίο είδαμε κυριολεκτικά για μερικά δευτερόλεπτα μόνο όταν εμφανίστηκε ένα demo του Skype. Η Microsoft ασχολήθηκε πολύ με Windows 10 (φυσικά), αλλά και με το Xbox One (στο οποίο btw θα φτάσει και η Cortana) και το HoloLens, με τον Terry Myerson, επικεφαλής των Windows, να μη διστάζει να δηλώνει στο The Verge ότι η φέτος η εταιρεία δε θα δώσει έμφαση στα Windows Phone!

    Terry Myerson, Microsoft Executive Vice President of the Windows and Devices Group, talks about an anniversary update to Windows 10 during the keynote address at the Microsoft Build Conference, Wednesday, March 30, 2016, in San Francisco. (AP Photo/Eric Risberg) CAER107 (Eric Risberg / The Associated Press)

    “Συνεχίζουμε να υπηρετούμε αυτές τις 4ιντσες οθόνες και θα υπάρξει ο χρόνος να δώσουμε έμφαση, ωστόσο τώρα είναι ένα μέρος της οικογένειάς μας το οποίο δεν αποτελεί τον πυρήνα μας, εκεί που στοχεύουμε να δώσουμε το ενδιαφέρον μας μέσα στον επόμενο χρόνο” εξηγεί ο Myerson.

    Μπορεί μία τέτοια δήλωση να μη σημαίνει ότι η Microsoft εγκαταλείπει τα Windows Phone, σίγουρα ωστόσο δε χαροποιεί τους χρήστες τους. Ο τεχνολογικός χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και μία χρονιά είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Η Microsoft πιστεύει ότι οι Windows χρήστες της, η βάση στην οποία στηρίζεται η εταιρέια, διαθέτει οθόνες 9 έως 30 ιντσών και θέλει να τους προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες, τόσο μέσω tablet και desktops, όσο και με τα Xbox και HoloLens.

    “Θέλουμε να κάνουμε κάποια ωραία πράγματα σχετικά με τα smartphones, αλλά αυτή τη χρονιά τα τηλέφωνα δεν είναι η άκρη του δόρατος για μας” καταλήγει ο Myerson και φαίνεται πως οι χρήστες Windows Phone ξύνουν το κεφάλι τους προβληματισμένοι…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles