18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft @ E3 2013: Παιχνίδια, παιχνίδια, παιχνίδια

    Όλα κι όλα, η Microsoft μας είχε προειδοποιήσει. «Θα έχουμε παιχνίδια. Πολλά παιχνίδια. Κι όποιος αντέξει». Η συνέντευξη Τύπου της εταιρείας διέφερε από τα όσα μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες E3. Αφουγκραζόμενη ενδεχομένως και την κοινή γνώμη η οποία ακουγόταν δυσαρεστημένη με την πάρτη της, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της για το Xbox One, η εταιρεία εμφανίστηκε στο Γκάλεν Σέντερ του Λος Άντζελες αποφασισμένη να αλλάξει τα vibesΚαι τα κατάφερε.

    microsoft-e3-2013

    Έγραφα μόλις το πρωί ότι με τις ανακοινώσεις των νέων Xbox και PlayStation, μοιραία τα παιχνίδια θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα στη φετινή E3. Κι όμως, όχι απλά διαψεύστηκα αλλά υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η μία εκ των δύο εταιρειών που παρουσιάζουν hardware στο Λος Άντζελες! Η Microsoft απέφυγε τις φανφάρες και τις «λαϊφσταϊλίστικες ομορφιές» των περασμένων ετών και, προς τιμήν της, αποφάσισε να μπει κατ’ ευθείαν στο ψητό, με το «καλημέρα σας» -ή «καλησπέρα σας», αναλόγως από πού το ‘βλεπε ο καθένας.

    Master Chief στην έρημο, μόνος ψάχνει. Νέο Halo. Το περίμενες; Ούτε κι εμείς. Από την άλλη όμως, νέο Xbox χωρίς Halo, γίνεται;
    Master Chief στην έρημο, μόνος ψάχνει. Νέο Halo. Το περίμενες; Ούτε κι εμείς. Από την άλλη όμως, νέο Xbox χωρίς Halo, γίνεται;

    Οι τίτλοι που είδαμε στη μιάμιση και κάτι ψιλά ώρα που διήρκεσε η παρουσίαση της Microsoft ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον –τρέιλερ για όλους τους θα βρεις εδώ. Από τις first-party αποκλειστικότητες των Halo και Forza 5 και το Ryse της Crytek (θα δούμε αργότερα αν πρόκειται για το αντί-God of War), μέχρι το Titanfall της Respawn, το The Witcher 3, το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain και το Dead Rising 3, μιλάμε για παιχνιδάρες που είναι σε θέση να συνοδεύσουν –είτε αποκλειστικά, είτε όχι- το Xbox One στα καταστήματα.

    Πότε θα γίνει αυτό; Η Microsoft ήταν «περίπου» ξεκάθαρη: η κονσόλα θα κυκλοφορήσει σε 21 αγορές τον Νοέμβριο με την τιμή της να «παίζει» στα $499 στις ΗΠΑ, τις £429 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα 499€ στην Ευρώπη –και μάλιστα με «Day One Edition», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν θέλω να ακούω γκρίνιες. Εδώ για ένα κινητό δίνεις έξι και εφτά κατοστάρικα, τα πέντε που θα κάνει το νέο Xbox το οποίο θα κρατήσεις και μια πενταετία -τουλάχιστον- στην τελική. Τέλος, η τιμή είναι αποδεκτή. Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται μέσα στις προαναφερθείσες αγορές, αν και πάνω στο θέμα θα μας διαφωτίσει η Microsoft Ελλάς –αποκαλύπτοντας ίσως και το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την κονσόλα να «προσγειωθεί» στο Ελ. Βενιζέλος.

    Σε περίπτωση που σκοπεύεις να παίξεις με το Xbox 360 για λίγο ακόμα, σημείωσε πως η Microsoft ανακοίνωσε και μια νέα έκδοση της κονσόλας, ακόμα πιο λεπτή η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει να διατίθεται άμεσα (αύριο ίσως;).
    Σε περίπτωση που σκοπεύεις να παίξεις με το Xbox 360 για λίγο ακόμα, σημείωσε πως η Microsoft ανακοίνωσε και μια νέα έκδοση της κονσόλας, ακόμα πιο λεπτή η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει να διατίθεται άμεσα (αύριο ίσως;).

    Κατά τα άλλα σημείωσε την έλευση του World of Tanks στην πλατφόρμα του Xbox (48 εκατ. παίκτες είναι αυτοί) ενώ η συμφωνία με το TwitchTV ήταν η πλέον εμφατική απάντηση από πλευράς Microsoft στο deal της Sony με το Ustream. Και μόνο το γεγονός ότι ο καθένας θα είναι σε θέση να streamάρει περιεχόμενο 24/7, δίνει στο Xbox LIVE άλλη αίγλη (αλήθεια, τα δύο τσαμπέ παιχνιδάκια τον μήνα στο Xbox LIVE Gold, πώς σου φάνηκαν;). Αν προσθέσεις σε αυτά τις «αυξημένες αρμοδιότητες» του SmartGlass και του Kinect (χωρίς υπερβολές), τότε έχουμε ένα υπερπλήρες πακέτο στο οποίο, μην ξεχνάς, τα παιχνίδια έχουν κυρίαρχο ρόλο.

    Από την άλλη βέβαια, δεν ακούσαμε τίποτα για όλα εκείνα τα «κακώς κείμενα» του Xbox One. Tην ανάγκη για περίπου μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο, την πολιτική για τα μεταχειρισμένα, την όλη διαδικασία της αγοράς παιχνιδιών –που πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια κατ’ ουσία ενοικίαση- και όλα εκείνα που έκαναν τους φίλους του gaming να αφρίσουν τις προάλλες…

    Εδώ τι να πει κανείς τώρα; Ryse και τα μυαλά στο μπλέντερ. Πιθανότατα ό,τι πιο «ψαρωτικό» είδαμε στην εκδήλωση της Microsoft.
    Εδώ τι να πει κανείς τώρα; Ryse και τα μυαλά στο μπλέντερ. Πιθανότατα ό,τι πιο «ψαρωτικό» είδαμε στην εκδήλωση της Microsoft.

    Τι κρατάμε λοιπόν από την παρουσίαση της Microsoft; Κατ’ αρχάς τα παιχνίδια –σου είπα, πήγαινε δες τρέιλερ να ανοίξει το μάτι σου. Το 60άρι στα fps, ο ανοιχτός κόσμος, το DirectX 11 και το Kinect πάνε σύννεφο. Από εκεί και πέρα, την έλευση της κονσόλας τον Νοέμβριο σε επιλεγμένες αγορές με τιμή που κυμαίνεται στο πεντακοσάρικο και βέβαια το πιο «gaming» από τα έξτρα της που δεν είναι άλλο από την «κολεγιά» με το TwitchTV (πρόσεξε: δεν θα streamάρεις απλά αλλά θα παρακολουθείς κιόλας -είπε κανείς τίποτα για Xbox TV;). Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Microsoft μόλις φρόντισε για την καλύτερη E3 που είχαμε ποτέΩραία πράγματα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles