21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft: Ενσωματώνει στο Office το GPT-4

    Μετά το αναβαθμισμένο Bing, η Microsoft αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να διευκολύνει τις διεργασίες και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Στο “Future of Work” event η εταιρεία αποκάλυψε το AI-powered Microsoft 365 Copilot, το οποίο, όπως προέβλεπαν οι διαρροές, μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο σε όλες τις εφαρμογές του Office, απαντώντας σε ερωτήσεις και αιτήματα διατυπωμένα σε φυσική γλώσσα.

    Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει από το PowerPoint να δημιουργήσει μια παρουσίαση με βάση ένα έγγραφο του Word και να προσθέσει animations ή διαφορετικά στιλ σε όλα τα slides. Τα υπόλοιπα apps φαίνεται να έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Το Word μπορεί να δημιουργήσει μια πρόταση, βασισμένο σε spreadsheet data, να συντάσσει περιλήψεις, να διορθώνει ή να αλλάξει τον τόνο σε μια ολόκληρη αναφορά. Το Excel από την άλλη μπορεί να κατηγοριοποιεί δεδομένα και να προβλέπει τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή. Παράλληλα, ακόμα και χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις θα μπορούν απλά να περιγράφουν αυτό που θέλουν και να αφήνουν τη μηχανή να χειριστεί τα λογιστικά φύλλα.

    Η νέα αυτή τεχνολογία «τρέχει» με το OpenAI GPT-4, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του αναβαθμισμένου Bing και θεωρείται υψηλότερης απόδοσης από την προηγούμενη έκδοση. Η Microsoft έχει ήδη δοκιμάσει το 365 Copilot σε 20 επιχειρήσεις-πελάτες της και σκοπεύει τους επόμενους μήνες να επεκτείνει τη χρήση του. Σύντομα, θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft ChatGPT-4: Ευκολότερη πρόσβαση χωρίς λίστα αναμονής (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles