23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Lumia 435 Hands-On Review. H οικονομική “Lumia” πλευρά της ζωής!

    To τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε παρατηρήσει ότι η Microsoft έχει πραγματοποιήσει μία στροφή στις Lumia συσκευές της, καθώς εμφανίζεται να ρίχνει το βάρος πλέον σε low-range και mid-range smartphones. H αλήθεια είναι ότι οι high-end users έχουν ολίγον τι απογοητευτεί, καθώς έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τότε που η Microsoft παρουσίασε μία ισχυρή ναυαρχίδα. Αυτό αποδείχτηκε και στο MWC στη Βαρκελώνη, καθώς η Microsoft απέφυγε οποιαδήποτε νύξη σε κινητά από το «επάνω ράφι», παρουσιάζοντας δύο ακόμη σχετικά οικονομικά smartphones (τα Lumia 640 και Lumia 640XL), τα οποία απλώς επιβεβαιώνουν τη νέα κατεύθυνση που έχει πάρει η γνωστή εταιρεία. To Microsoft Lumia 435 που θα σας παρουσιάσουμε πρόκειται για μία συσκευή, η οποία αποτελεί θα λέγαμε την «επιτομή» της οικονομίας, καθώς αυτή τη στιγμή πρόκειται για το οικονομικότερο Windows Phone που κυκλοφορεί στην αγορά. To ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι από τη στιγμή που η τιμή του είναι τόσο χαμηλή (μόλις στα 89 ευρώ), μπορεί το Lumia 435 να προσφέρει μία ανεκτή mobile εμπειρία που να καλύπτει πλήρως τις basic ανάγκες του καταναλωτή;

    Lumia 435 (1)

    Typical Lumia looks!

    Σχεδιαστικά το Lumia 435 δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με το συνηθισμένο design που χαρακτηρίζει τα περισσότερα smartphones που φέρουν το Lumia brand. To υλικό κατασκευής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πλαστικό, καθώς άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό στη συγκεκριμένη low-end κατηγορία. Κατά τα άλλα, λόγω κυρίως του μικρού της μεγέθους (διαστάσεις 118.1×64.7×11.7 mm) το Lumia 435 επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ επιπλέον το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 134 γραμμάρια, καθιστώντας το μία αρκετά ελαφριά συσκευή.

    Lumia 435 (3)

    Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, στη δεξιά πλευρά του βρίσκεται το power on/off και τα volume rockers, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει το audio in jack και στην κάτω η micro USB για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων. To μικρό της Microsoft, διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, όπου εκεί στο εσωτερικό του υπάρχει η microSD slot και η θύρα για την micro SIM, ενώ παράλληλα η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα στα 1560mAh. Αν και φαινομενικά η αυτονομία μπορεί να μην φαίνεται αρκετή, ωστόσο δεν πρόκειται να απογοητευτείτε και αυτό γιατί τόσο η μικρή οθόνη, όσο και τα low-specs του δεν απαιτούν πολύ «ζουμί» από την μπαταρία του. Πάντως, η συνολική αίσθηση που μας άφησε είναι ότι σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία σχετικά κομψή συσκευή, η οποία διακρίνεται για την ευχρηστία της και για τον λειτουργικό της χαρακτήρα.

    Lumia 435 (7)

    Lumia 435 (2)

    Lumia 435 (10)
    Σταθερότητα και επαρκείς επιδόσεις

    To Lumia 435 διαθέτει οθόνη 4 ιντσών με παρεχόμενη ανάλυση που φτάνει τα 800×480 pixels, απεικονίζοντας 16 εκατ. χρώματα. Αν και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα τους κατασκευαστές να θέτουν πλέον ως στάνταρ τις 4.5 ίντσες (ακόμη και στη low-end κατηγορία), σίγουρα το μέγεθος της 4άρας οθόνης του Lumia 435 μπορεί να φανεί λιγάκι μικρό σε αρκετούς χρήστες. Παρόλα αυτά, δεν εντοπίσαμε κάτι αρνητικό όσον αφορά την απεικόνιση των χρωμάτων ή την ευκρίνεια, η οποία ναι μεν δεν φτάνει στα επίπεδα ακριβότερων συσκευών, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι απλώς κάνει καλά τη δουλειά της.

    Lumia 435 (9)

    Συνεχίζοντας με τα tech specs του Lumia 435 είναι εμφανές από τη πρώτη στιγμή ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone που τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ενδεχομένως να μοιάζουν απαρχαιωμένα για τα σημερινά δεδομένα. Ειδικότερα, στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 200 της Qualcomm, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 1.2GHz και συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Ξέρουμε ότι στο άκουσμα «διπύρηνος» δημιουργείται ένας κόμπος στο στομάχι στους περισσοτέρους, ωστόσο εδώ τη κατάσταση σίγουρα τη σώζει το low-spec friendly OS, καθώς το Windows Phone 8.1 που φοράει το Lumia 435 είναι ικανό να προσφέρει αξιοπιστία και καλές (ανεκτές θα λέγαμε) «basic» επιδόσεις. Εννοείται πως το πιο φθηνό Lumia αυτή τη στιγμή  δεν πρόκειται για μία συσκευή, η οποία θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό λόγω των επιδόσεων του, όμως είναι ικανό να καλύψει με επάρκεια τις καθημερινές ανάγκες που αφορούν σε πλοήγηση στο web και ιντερνετική επικοινωνία.

    Lumia 435 (8)

    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο το Lumia προσφέρει 8GB σε storage, εκ των οποίων 4.76GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη, με την ύπαρξη της microSD να δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του Lumia 435 να αυξήσει την χωρητικότητα με κάρτες που φτάνουν έως τα 128GB. H σταθερότητα και η αξιοπιστία που χαρακτηρίζει το λειτουργικό Windows Phone 8.1 αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα ατού της συσκευής, ενώ παράλληλα με το Lumia 435 μπορείτε να κοιτάξετε και προς το μέλλον, καθώς το low-end μοντέλο της οικογένειας Lumia θα μπορεί να φορέσει το νέο λειτουργικό Windows 10! Παρά τα χαμηλά specs, η Microsoft πρωτοπορεί σε ότι έχει να κάνει με την προσαρμοστικότητα του OS και αυτό που απομένει είναι να το δούμε και στην πράξη όταν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι για να μας λυθούν και οι απορίες. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά το Lumia 435 υποστηρίζει 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot, A-GPS και GLONASS, Bluetooth 4.0, ενώ επιπλέον διαθέτει FM ραδιόφωνο.  Lumia 435 (11)

    H αποθέωση του budget friendly!

    Στο Lumia 435 υπάρχουν και δύο κάμερες (rear cam με αισθητήρα στα 2 MP και VGA cam στο μπροστινό τμήμα), οι οποίες δεν αποτελούν κάτι το αξιόλογο σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, καθώς οι δυνατότητες τους είναι… προ-τριετίας. Όμως δε χρειάζεται να κατηγορήσουμε την Microsoft για τη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς είναι εμφανές ότι στόχος της ήταν να παρουσιάσει την πιο budget-friendly συσκευή που υπάρχει στην αγορά και ο απαράβατος κανόνας που ισχύει είναι ότι για να μπορέσεις να παρουσιάσεις ένα budget-friendly smartphone (στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός θα το βρείτε με τιμή στα 89 ευρώ), θα πρέπει αναγκαστικά να έχεις κόψει πρώτα μία σειρά από features και λειτουργίες. To Lumia 435 πρόκειται για μία entry-level και σούπερ οικονομική συσκευή, η οποία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το «πρώτο smartphone» των καταναλωτών εκείνων που δεν έχουν γνωριστεί ακόμα με τον «smart» κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Η αντοχή του στο χρόνο είναι σίγουρα ένα ζήτημα, όμως εάν υπολογίσουμε το γεγονός ότι θα μπορεί να σηκώσει τα Windows 10 που έρχονται, τότε άμεσα το Lumia 435 αποκτάει μία δυναμική προοπτική και για το μέλλον

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles