20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Όχι μόνο παραμένει στο “παιχνίδι” αλλά έχει στα σκαριά και next-gen κονσόλα Xbox!

    Πέρασαν περίπου τρία χρόνια από τότε που είδαμε την κονσόλα Xbox Series X να κυκλοφορεί και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft ήδη έχει στραμμένο το βλέμμα στην 5η γενιά κονσολών της. Στο πλαίσιο του Official Xbox Podcast που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες, η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δήλωσε ότι η Microsoft στοχεύει “στο μεγαλύτερο τεχνικό άλμα που έχουμε δει ποτέ σε hardware generation.

    Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, μίλησε στο The Verge, δίνοντας μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε μαζί με το podcast. Σ’ αυτή αναφέρθηκε στα “μοναδικά χαρακτηριστικά” του επόμενου Xbox.

    Τι είπε ο Spencer για τη νέα κονσόλα Xbox

    “Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που κάνει η ομάδα hardware, όχι μόνο για φέτος αλλά και για το μέλλον,” ανέφερε συγκεκριμένα ο Spencer. “Σκεφτόμαστε πραγματικά να δημιουργήσουμε hardware που θα πουλάει στους gamers λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του. Είναι κάτι σαν μια απελευθέρωση της δημιουργικής ικανότητας του hardware team και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος.”

    Σημειώνεται ότι η Microsoft αναγκάστηκε να επιταχύνει τις ανακοινώσεις της μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το μέλλον των αποκλειστικών τίτλων της και των κονσολών Xbox. Παρόλο που οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες, το κοινό άρχισε να κάνει υποθέσεις, και τελικά, η συζήτηση κατέληξε σε σημείο όπου ορισμένοι πίστευαν ότι η Microsoft θα σταματήσει εντελώς την παραγωγή hardware. Το Gaming της Microsoft είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση της εταιρείας μετά τη συγχώνευση με την Activision Blizzard, σύμφωνα με τις πρόσφατες οικονομικές αναφορές της. Οι κονσόλες είναι μόνο ένα μέρος της στρατηγικής gaming της Microsoft και αναμφισβήτητα θα παραμείνουν ένα σημαντικό μέρος του brand.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft δεν αποκάλυψε κάτι άλλο σχετικά με την 5η γενιά κονσολών του Xbox, αλλά άφησε υπονοούμενα ότι μια ανακοίνωση θα γίνει “αυτές τις γιορτές”.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο! Μετά το Xbox mini fridge, ήρθε και η… τοστιέρα – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles