20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Xbox: Άνοιξε ο δρόμος για τις άλλες κονσόλες – Το Diablo IV μπαίνει στο Game Pass

    Το πρώτο μεγάλο game της Activision Blizzard που θα προστεθεί στο Xbox Game Pass θα είναι το Diablo IV, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο σε Xbox και PC χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους συνδρομητές του Game Pass – των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 34 εκατομμύρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Xbox.

    Πρόκειται για το πρώτο βήμα στο ευρύτερο σχέδιο του Xbox να προσφέρει τίτλους της Activision Blizzard στη μηνιαία συνδρομητική του υπηρεσία, τώρα που η Microsoft κατέχει πλήρως το στούντιο. Το Diablo IV είναι μια σημαντική προσθήκη για το Game Pass, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ακόμη δημοφιλείς σειρές παιχνιδιών στο roster της Activision Blizzard, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Overwatch, Crash Bandicoot, Spyro, Tony Hawk, World of Warcraft και Starcraft.

    Η Microsoft εξαγόρασε την Activision Blizzard τον Οκτώβριο του 2023, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ερευνών από τις αρχές του ανταγωνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η συμφωνία άγγιξε σχεδόν 69 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της Microsoft. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ρυθμιστές, η Microsoft συμφώνησε να παραχωρήσει τα δικαιώματα streaming για τα παιχνίδια της Activision Blizzard στην Ubisoft, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενσωμάτωσή τους στο Game Pass, το Ubisoft+ και άλλες υπηρεσίες στο cloud. Αυτή η συμφωνία ισχύει για 15 χρόνια, και η Microsoft υπέγραψε παρόμοιες συμφωνίες διάρκειας 10 ετών με τη Nintendo και μερικές άλλες εταιρείες.

    Τι ανακοινώθηκε στο επίσημο Podcast του Xbox

    Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ώρες, στο πλαίσιο του Επίσημου Podcast του Xbox, ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, δήλωσε ότι η ομάδα του θα φέρει τέσσερα από τα παιχνίδια της “στις άλλες κονσόλες”. Δεν ανέφερε τους τίτλους, αλλά αντίθετα με τις προηγούμενες φήμες, τα Starfield και Indiana Jones and the Great Circle δεν έρχονται προς το παρόν στο PS5 ή το Switch. Αναφορές έχουν υποδείξει ότι τα Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Halo και Gears of War θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαρροή: Το Diablo 4 θα αποκτήσει DLC που κοστίζει 100 δολάρια – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles