15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Σταματά η υποστήριξη Android apps σε Windows

    Τον Οκτώβριο του 2021, η Microsoft παρουσίασε το Windows Subsystem for Android (WSA) – μια λειτουργία που επέτρεπε στα Windows 11 να εκτελούν εφαρμογές Android. Αυτό λειτουργούσε τόσο σε επεξεργαστές x86-64 όσο και σε ARM, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Android “τρέχει” σε ARM αυτές τις μέρες.

    Αυτή η λειτουργία θα εξαφανιστεί το επόμενο έτος, καθώς η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το WSA θα σταματήσει να υποστηρίζεται από τις 5 Μαρτίου 2025. Μπορείτε να συνεχίσετε να εγκαθιστάτε και να εκτελείτε εφαρμογές μέχρι τότε και να λάβετε υποστήριξη αν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

    Ωστόσο, σε έναν χρόνο από τώρα, ποιος ξέρει. Πρόκειται για το Windows, οπότε είναι πολύ πιθανό κάποιο νέο project να “αναστήσει” τη λειτουργία – μερικοί προγραμματιστές έχουν ήδη βρει τρόπους για να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν το Google Play Store, αν και δεν υποστηρίζεται επίσημα.

    Πάντως, δεν υπάρχει καμία αναφορά για αλλαγές στο Phone Link. Έτσι θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές Android από τη συσκευή σας με Windows, απλά θα τρέχουν στο τηλέφωνό σας και θα μεταδίδουν την εικόνα στον υπολογιστή. Ωστόσο, μόνο συγκεκριμένα κινητά από συγκεκριμένες μάρκες υποστηρίζουν αυτήν την λειτουργία.

    Υπάρχει επίσης η προσπάθεια της Google για την εκτέλεση λογισμικού Android στον υπολογιστή – το Google Play Games. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό στοχεύει στο gaming, αλλά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ εφαρμογών και παιχνιδιών. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές τρίτων που εκτελούν λογισμικό Android σε Windows και Linux.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft Mesh: Μια virtual πλατφόρμα που ανεβάζει το meeting σε άλλο level

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles