13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Moto X επίσημα. Να η απάντηση στο γιατί η Google εξαγόρασε τη Motorola

    Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola και πολλοί δεν είχαν σταματήσει να αναρωτιούνται για ποιο λόγο είχε ξοδέψει 12,5 δισ. δολάρια για την απόκτησή της. Η προφανής απάντηση ήταν για τις πατέντες της εταιρείας, το ποσό όμως και πάλι φαινόταν τεράστιο… Η δεύτερη και τελική απάντηση, ωστόσο, ήρθε μόλις τώρα, με την παρουσίαση του Moto X, της πρώτης “ναυαρχίδας” της νέας Motorola σε συνεργασία με τη Google. Μίας συσκευής που, όπως φαίνεται, ανοίγει το δρόμο, για επόμενες κινήσεις από τις δύο εταιρείες σε αυτή την κατεύθυνση.

    Για το Moto X, ακούμε φήμες εδώ και καιρό. Το δε τελευταίο διάστημα είχαμε μάθει σχεδόν τα πάντα γι’ αυτό από τις διαρροές. Το είχαμε δει μέχρι και στα χέρια του Eric Schmidt. Τώρα, ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε επίσημα και με κάθε του λεπτομέρεια.

    Motorola Moto X

    Ας αναφερθούμε αρχικά στους αριθμούς, όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το Moto X μπορεί να έχει αρκετές καινοτομίες, δεν ποντάρει ωστόσο να σε εντυπωσιάσει με τα “νούμερα”, όσο με τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Αν πρέπει να μιλήσεις γι’ αυτά πάντως, θα αναφερθείς στην οθόνη των 4,7 ιντσών ανάλυσης 720p και με pixel density 316ppi, η οποία είναι τεχνολογίας AMOLED, στις δύο κάμερες (10 και 2MPixels), τη μνήμη RAM των 2GB, τα 16GB αποθηκευτικού χώρου (χωρίς επέκταση micro SD  – πριν τρομάξεις να σημειώσουμε ότι οι χρήστες λαμβάνουν και 50GB cloud storage στο Google Drive για 2 χρόνια) και την μπαταρία των 2.200mAh. Θα σταθείς, επίσης, στο νέο X8 Mobile Computing System που ενσωματώνει η Motorola και, όπως λέει, δεν είναι ένα απλό SoC. Διαθέτει έναν Snapdragon S4 Pro επεξεργαστή με διπύρηνη Krait CPU στα 1.7GHz, έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή γραφικών Adreno 320, καθώς και δύο ακόμη μονοπύρηνους επεξεργαστές από τη Motorola, ο ένας για να διαχειρίζεται το φωνητικό σύστημα του κινητού χωρίς να “στεγνώνει” την μπαταρία και ο άλλος τους αισθητήρες του.

    Η Motorola δίνει, έτσι κι αλλιώς, ιδιαίτερη έμφαση στην αυτονομία της συσκευής, σημειώνοντας ότι μπορεί να αντέξει σκληρή χρήση για μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς να σε αφήσει στα “κρύα του λουτρού”. Πέραν όλων των άλλων, η εταιρεία αναφέρει ότι η επιλογή ενός πάνελ ανάλυσης 720p (έναντι 1080p που διαθέτει ο ανταγωνισμός) έγινε και λόγω του ζητήματος της αυτονομίας. Και ακόμη κι αν η επιλογή μίας AMOLED λύσης δεν ενθουσιάζει πολλούς, η Motorola έχει φροντίσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πάνελ, ενσωματώνοντας και το χαρακτηριστικό των “Active Notifications” που θα ικανοποιήσει αρκετούς. Η εταιρεία σε έρευνά της ανακάλυψε ότι οι χρήστες ανάβουν απλά την οθόνη του κινητού τους κατά μέσο όρο 60 φορές κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, για να δουν την ώρα ή κάποια ειδοποίηση. Έτσι, το Moto X αρχίζει να πάλλεται όταν χάνεις μία κλήση ή λαμβάνεις ένα μήνυμα και ένα μικρό κομμάτι στο κέντρο της οθόνης του σου δείχνει την ώρα ή τα εικονίδια των ειδοποιήσεων σου (εννοείται ότι καθώς η οθόνη είναι AMOLED ανάβουν μόνο τα pixels του συγκεκριμένου σημείου, με αποτέλεσμα η συσκευή να κάνει και εξοικονόμηση ενέργειας με αυτό τον τρόπο)

    Εντυπωσιακές, ωστόσο, είναι και οι φωνητικές λειτουργίες του κινητού, αυτό που η Motorola αναφέρει ως “always-on voice recognition”. Η συσκευή ξεκινάει να σε αναγνωρίζει αρκεί να της πεις “OK Google Now” και μετά περιμένει τις εντολές σου σε ό,τι εσύ επιθυμείς. Φυσικά, ανταποκρίνεται μόνο στη δική σου φωνή, αφού, βέβαια, κατά την πρώτη χρήση της, την “εκπαιδεύσεις” στο να αναγνωρίζει μόνο εσένα.

    Από τα εντυπωσιακά tricks του Moto X και ο τρόπος ενεργοποίησης της κάμερας, χάρη στη λειτουργία Quick Capture. Πιάνοντας απλά το τηλέφωνο και περιστρέφοντας τρεις φορές τον καρπό σου, μπορείς να ενεργοποιήσεις την κάμερα της συσκευής και να βγάλεις φωτό σε λιγότερο απο τρία δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που το κινητό βρισκόταν ακόμη στην τσέπη σου.

    Η συσκευή υποστηρίζει ακόμη δίκτυα LTE, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, ενώ διαθέτει jack 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά σου και υποστηρίζει nano-SIM (το δεύτερο smartphone μετά το iPhone 5).

    Όσον αφορά το λειτουργικό της, ενσωματώνει προς το παρόν την προηγούμενη έκδοση του Android (4.2.2) ελπίζοντας σύντομα να λάβει updates και για το νεότατο 4.3. Τα customizations της Motorola στη συσκευή είναι ελάχιστα, ωστόσο, όπως διέρρευσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμη σύντομα και μία Google Play edition του κινητού για όσους δε θέλουν τίποτα άλλο παρά μόνο stock Android.

    Το Moto X θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, από τέσσερα δίκτυα κινητής, με τους καταναλωτές να μπορούν να το αποκτήσουν έναντι 199 δολαρίων με δύο χρόνια συμβόλαιο. Ειδικότερα, οι συνδρομητές της AT&T θα μπορούν να απολαύσουν και μία έκδοση με 32GB αποθηκευτικό χώρο, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε μια μοναδική δυνατότητα, να προσωποποιήσουν τη συσκευή σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

    moto x

    Η Motorola δημιούργησε ένα ειδικό site, με την ονομασία Moto Maker, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα Moto X όπως το επιθυμούν. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο “The Verge”, μπορούν να υπάρξουν στην πραγματικότητα 504 διαφορετικές versions της συσκευής! Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το χρώμα της πίσω επιφάνειας του Moto X ανάμεσα σε 18 διαθέσιμα backplate covers, των πλαινών πλήκτρων και του δακτυλίου της κάμερας (επτά επιλογές), αλλά και να διαλέξουν ανάμεσα σε λευκό ή μαύρο εμπρόσθιο κάλυμμα, καθώς και χωρητικότητα μνήμης 16 ή 32GB. Οι δε επιλογές είναι τόσο πολλές, ώστε η Motorola διαθέτει back cover ακόμη και από… ξύλο που κάνει τη διαφορά. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουν προσαρμοσμένο κείμενο στο πίσω μέρος της συσκευής τους, αλλά και να επιλέξουν wallpaper και χαιρετισμό κατά το άνοιγμα του κινητού. Και ακριβώς επειδή το Moto X είναι το πρώτο κινητό που συναρμολογείται στις ΗΠΑ και μόνο (σε εργοστάσιο της Motorola στο Texas), η εταιρεία εγγυάται ότι ο καταναλωτής μπορεί να έχει την προσωποποιημένη συσκευή στα χέρια του μέσα σε τέσσερις ημέρες!

    Όσον αφορά τώρα την παγκόσμια διάθεσή του, η Motorola δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, χωρίς τη δυνατότητα customization. Για να δούμε πόσο γρήγορα θα το δούμε στα μέρη μας…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles