12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Μπλοκάρουν” ξανά τα online games στην Κίνα

    Η εξάρτηση από τα video games φαίνεται να έχει προκαλέσει προβλήματα όρασης στα μισά Κινεζάκια. Σε συνδυασμό με την πτώση των σχολικών τους επιδόσεων, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε “δρακόντεια μέτρα”. Προκειμένου να περιορίσουν την επίδραση των online παιχνιδιών σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, πλέον θα επιτρέπεται να παίζουν μόνο για μία ώρα, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

    Στο μικροσκόπιο οι εταιρείες που διαθέτουν online video games

    Τα μέτρα φαίνεται να βρίσκουν απήχηση σε πολλούς Κινέζους γονείς, αν και δεν λείπουν ορισμένοι χρήστες των κινεζικών social media που τα χαρακτηρίζουν παράλογα και αυθαίρετα. Αυτές δεν είναι οι πρώτες προσπάθειες που κάνει η Κίνα, για να εμποδίσει την εξάρτηση των παιδιών. Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, οι αρμόδιοι δημιούργησαν ένα εθνικό σύστημα ταυτοποίησης ονομάτων για να αποτρέψουν την εξάρτηση. Περιέλαβαν σε ένα μητρώο περισσότερες από 5.000 εταιρείες παιχνιδιών και περί τα 100.000 online παιχνίδια.

    Οι εταιρείες που διαθέτουν online video games οφείλουν να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών εκτός αυτών των ωραρίων. Αποφασίστηκε να ενταθεί η εποπτεία τους για να διαπιστωθεί αν όντως το πράττουν. Ήδη ο κινεζικός γίγαντας των βιντεοπαιχνιδιών Tencent ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου (facial recognition). Στόχος είναι να σταματήσει τα παιχνίδια αυτά από παιδιά μεταξύ 10 το βράδυ και 8 το πρωί. Το μέτρο λήφθηκε για να αποτραπεί η χρήση ταυτοτήτων ενηλίκων από τα παιδιά για να μπαίνουν στα προγράμματα.

    Διαβάστε επίσης: Facebook: Χωρίς συνέπειες η παραβίαση των κανόνων από VIP χρήστες (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles