17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    ΜΤΝ: Παρουσίασε το παιχνίδι iWhiz που εκπαιδεύει τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου

    mtn-iwhiz-2

    Το διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι iWhiz παρουσίασε η ΜΤΝ σε συνέντευξη τύπου που έγινε το πρωί  της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2016 στη Λευκωσία, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή. Με το συγκεκριμένο παιχνίδι, που στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα που  αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, οι συμμετέχοντες προκαλούν ο ένας τον άλλο σε διάφορα τεστ. Οι μαθητές παίζουν μεταξύ τους ατομικά, μαζεύοντας έτσι βαθμούς για το προσωπικό τους σκορ, αλλά και ομαδικά, μαζεύοντας βαθμούς και για το σχολείο τους. Με το τέλος κάθε διαγωνισμού τα τρία πρώτα σχολεία θα βραβευτούν από την ΜΤΝ με 8 tablet Alcatel Pixi 3 10” WiFi & Keyboard, ενώ οι τρεις πρώτοι μαθητές θα κερδίσουν από ένα iPad mini2 WiFi 32Gb.

    Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο (50%), Γνώσεις τεχνολογίας και πληροφορικής (35%) και Γενικές γνώσεις (15%). Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποπτεία του περιεχομένου του iWhiz ανέλαβε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Σημειώνεται επίσης ότι η χρήση του iWhiz είναι εντελώς δωρεάν (δεν περιλαμβάνει καν διαφημιστικά banners). Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε λειτουργικά Android και iOS και απευθύνεται σε μαθητές 12 – 16 ετών.

    mtn-iwhiz-3

    Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, τόνισε ότι «Η δημιουργία του διαδικτυακού διαδραστικού παιχνιδιού iWhiz είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού στοχεύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Ο Υπουργός υπογράμμισε πως «προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο αλλά και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κινδύνους που πιθανόν να προκύψουν κατά τη χρήση του».  Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ΜΤΝ προκειμένου να προωθηθεί και να παρουσιαστεί το παιχνίδι iWhiz στα Γυμνάσια της Κύπρου, αφού μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά και στάσεις απέναντι στη χρήση του διαδικτύου σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία».

    mtn-iwhiz-1

    Από την πλευρά του ο CEO της MTN, Philip Van Dalsen, τόνισε: «Εμείς, στην ΜΤΝ, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή όλων μας, καθώς το διαδίκτυο προσφέρει άπλετες ευκαιρίες στους μαθητές για να συμμετάσχουν, να μάθουν και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σωστής και θετικής χρήσης του διαδικτύου, του πιο χρήσιμου εργαλείου στην αναζήτηση γνώσης και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ελπίζουμε ότι τα σχολεία στην Κύπρο και οι μαθητές θα εγκαταστήσουν το παιχνίδι και θα διασκεδάσουν, μαθαίνοντας παράλληλα πάρα πολλά σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου».

    Τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού παρουσίασε ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles