18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    ΜΤΝ: Σεμινάρια σε σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου

    Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε Γυμνάσια και Λύκεια ανά το Παγκύπριο διοργανώνει η ΜΤΝ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Εμπορική Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου, ενώ στην συνέχεια διεξήχθησαν άλλα εννέα σεμινάρια που κάλυπταν όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

    Με την παραγωγή ενός σύντομου βίντεο που φέρει τον τίτλο «Δική σου Επιλογή» το οποίο επικεντρώνεται σε περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού, και προβάλλεται στους μαθητές κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, η ΜΤΝ επιχειρεί να αφυπνίσει τους μαθητές και κυρίως τους εφήβους , γύρω από τα θέματα αυτά, τα οποία απασχολούν τους νέους ολοένα και περισσότερο.

    Να σημειωθεί ότι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΜΤΝ, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό Ανδρέα Φυλαχτού, ο οποίος και πρωταγωνιστεί στο σχετικό βίντεο. Πέραν από το βίντεο που προβάλλεται στους μαθητές, στο πλαίσιο των σεμιναρίων γίνεται επίσης και μια σύντομη παρουσίαση της εκπαιδευτικής εφαρμογής iWhiz, η οποία δημιουργήθηκε από την ΜΤΝ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Η εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή περιέχει ερωτήσεις σχετικές με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Πληροφορικής της Β’ Γυμνασίου – Β’ Λυκείου και άλλες ερωτήσεις γενικής φύσεως. Δίνει έτσι στους μαθητές την δυνατότητα της εκπαίδευσης μέσα από την ψυχαγωγία.

    Η εκπαιδευτική εφαρμογή iWhiz διατίθεται εντελώς δωρεάν για συσκευές iOS και Android μέσω των επίσημων app stores. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο http://iwhiz.mtn.com.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles