18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    MTN: Σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου της και των τεχνικών υποδομών της

    Σημαντικές επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της και την αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών της υλοποιεί η MTN, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάθμισης που ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους, η γεωγραφική κάλυψη του δικτύου ΜΤΝ 3G αναμένεται να φτάσει στο 95%, καλύπτοντας έτσι το 99% του πληθυσμού ενώ του 4G θα καλύπτει το 93% του πληθυσμού. Τα αφελή από την χρήση του δικτύου 4G και 3G είναι οι εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες mobile internet ενώ και οι υπηρεσίες φωνής (τηλεφωνικές κλήσεις) αναμένεται με την αναβάθμιση να διαθέτουν ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου.

    Παράλληλα, το δίκτυο οπτικών ινών επεκτείνεται κατά 280 χιλιόμετρα φτάνοντας τα 1.2800 χλμ. τόσο εντός των αστικών περιοχών όσο και στις υπεραστικές διαδρομές μεταξύ των πόλεων, αλλά και σε ορισμένες ορεινές περιοχές. Από τη διεύρυνση του δικτύου οπτικών ινών αναμένεται να επιτευχθούν υψηλότερες ταχύτητες διασύνδεσης και διαδικτύου.

    Όπως ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Philip Van Dalsen, η επένδυση ήταν το λογικό αποτέλεσμα μιας σταθερής αναπτυξιακής πορείας της ΜΤΝ που κορυφώνεται το 2017 με το λανσάρισμα της νέας, πρωτοποριακής υπηρεσίας MTN TV, η οποία έχει ήδη υπερβεί τον αρχικό σχεδιασμό.

    Ο κ. Van Dalsen τόνισε επίσης ότι: «Κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε στην αγορά ανοίγει δρόμους στις κυπριακές τηλεπικοινωνίες. Αυτό συνέβη με το 3G+, το 4G, το 4G+, τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για τους εταιρικούς μας πελάτες και με τις υπηρεσίες MTN TV. Σήμερα, με τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει ποτέ στην Κύπρο ανοίγουμε νέους δρόμους για το τι πραγματικά σημαίνει αξιόπιστο και σταθερό δίκτυο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles