19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MTN: Συμμετέχει στις εκδηλώσεις για Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

    Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Κεντρικό θέμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι το “Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο” (“Play your part for a better Internet”). 

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων, καθηγητές, γονείς και άλλοι αρμόδιοι φορείς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία ακουσουν από εξειδικευμένους ομιλητές  τρόπους  και λύσεις για ασφαλή πλοήγηση αλλά και τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Παράλληλα στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου θα υπάρχουν διάφορα τεχνολογικά εκθέματα (διαδραστικού χαρακτήρα) τα οποία θα μπορούν όλοι να επισκεφθούν πριν την έναρξη του σεμιναρίου, στο διάλειμμα και στο τέλος.

    Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα γίνει επίσης παρουσίαση ενός πρωτοποριακού παιχνιδιού/application (iWhiz) για κινητές συσκευές το οποίο έχει αναπτύξει η MTN σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας. Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου μέχρι την Β’ Λυκείου και σκοπός του είναι η προαγωγή της σωστής, ασφαλούς πλοήγησης και συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για την διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς Διαδικτύου για τα παιδιά. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου CyberEthics, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διοργανωτές την MTN και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και συνδιοργανωτές το CNTI, την ΠΣΕΠΕΠ, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την Αστυνομία Κύπρου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles