13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    MWC 2018: Ποιες είναι οι μεγάλες ανακοινώσεις που αναμένουμε στη γιορτή των smartphones και της τεχνολογίας

    Η ομάδα του digitallife.gr και του myphone.gr βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βαρκελώνη, για την μεγαλύτερη γιορτή των smartphones και της τεχνολογίας, το MWC 2018. 

    events-mwc-2018

    Aν και η έκθεση ξεκινά επίσημα την Δευτέρα, σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σημαντικές ανακοινώσεις, ακόμη και τις επόμενες ώρες. Ας δούμε λοιπόν τι σημαντικό αναμένουμε όσον αφορά τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

    Samsung

    s9

    Σε αντίθεση με πέρυσι, που είχαμε δει ορισμένα μόνο tablets, η Samsung θα φέρει τα κορυφαία της smartphones στη φετινή έκθεση στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα Galaxy S9 και S9 Plus αν και τα περισσότερα γι’ αυτά είναι ήδη γνωστά, μέσα από πολλά leaks. Το μεγαλύτερο ατού των φετινών smartphones θα είναι η κάμερα. Το πρώτο, θα καταφθάσει με μια κάμερα στο πίσω μέρος, ενώ το δεύτερο με διπλή κάμερα, όπως το Galaxy Note 8. Το μεταβαλλόμενο διάφραγμα θα κάνει επίσης την εμφάνισή του, προκειμένου να ελέγξει πόσο φως θα εισέρχεται στον αισθητήρα. Για παράδειγμα, θα λαμβάνετε φωτογραφίες με f/1.6 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και για ένα καλό αποτέλεσμα bokeh effect, ενώ θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε και την αλλαγή σε f/2.4, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα τοπία σας θα είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε. Ωστόσο οι βελτιώσεις δε σταματούν εδώ. Γνωρίζουμε επίσης ότι το Galaxy S9 θα καταφθάσει με super-slow-motion video mode και κάποιου είδους 3D emoji για να ανταγωνιστεί το Animoji της Apple. Προσθέστε στην εξίσωση και ορισμένα στερεοφωνικά ηχεία και σχεδόν τα μάθατε όλα. Βέβαια, μένει να δούμε σε τι τιμή θα φθάσει και πότε θα γίνει διαθέσιμο.

    LG

    Δυστυχώς δε θα δούμε το LG G7 φέτος στην έκθεση. Αντίθετα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια αναβαθμισμένη έκδοση του LG V30, που μάλλον θα αποκαλείται V30S. Από αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, θα πρόκειται για σχεδόν ένα ίδιο μοντέλο με πέρυσι, αλλά με νέα AI features.

    Διαβάστε ακόμη: Η LG παρουσιάζει τη δική της τεχνητή νοημοσύνη για smartphones στο MWC 2018

    H Vision AI της LG υποτίθεται ότι θα βοηθήσει το V30 και τις μελλοντικές συσκευές να προβούν στο εύκολο σκανάρισμα κωδικών QR, να πραγματοποιούν εύκολη αναζήτηση εικόνων και πολλά ακόμη. Ακούγεται παρόμοιο με το Bixby Vision feature, που βρίσκουμε στα S8 και Note 8. Δεδομένων των εκπληκτικών φωτογραφικών ικανοτήτων του V30, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Vision AI θα βοηθήσει σημαντικά στη λήψη φωτογραφιών. Η Vision AI έχει εκπαιδευθεί σε πάνω 100 εκατομμύρια φωτογραφίες για να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τι βλέπει και ως εκ τούτου η κάμερα να μπορέσει να πραγματοποιήσει την εναλλαγή στο σωστό shooting mode. Το αναβαθμισμένο LG V30 θα λάβει επίσης νέες φωνητικές εντολές για την Google Assistant. Θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα διαθέσει custom Assistant commands.

    Διαβάστε ακόμη: Η LG παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των LG K8 και LG K10 στο MWC 2018

    Sony

    Η Sony πριν από μερικές ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο μας προετοίμαζε για την άφιξη ενός τουλάχιστον κυρτού smartphone στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο δείγμα, ότι η εταιρεία απομακρύνεται από το OmniBalance design. Πολλοί την έχουν κατηγορήσει ότι τα smartphones της έδειχναν περίπου τα ίδια από γενιά σε γενιά, χωρίς ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό, κάτι που ήθελαν πολύ, οι οπαδοί της εταιρείας. Οι φήμες για το XZ2 είναι αλήθεια ότι έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα. Αν επαληθευτούν, μιλάμε για μια flagship συσκευή με οθόνη 5.7 ιντσών, 4K OLED οθόνη και Snapdragon 845. Πληροφορίες αλλά και το design των συσκευών έδωσε πριν ελάχιστη ώρα στη δημοσιότητα ο evleaks και πλέον μπορούμε να δούμε αναλυτικά τι έχει ετοιμάσει η Sony για τις επόμενες κυκλοφορίες της.

    xperia_xz2

    Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το νέο design των Sony Xperia: Διέρρευσαν τα Xperia XZ2 και Xperia XZ2 Compact

    BlackBerry Mobile

    Παρά τις δυσκολίες, η Blackberry δεν το βάζει κάτω. Το 2018 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για όλους τους fans του συγκεκριμένου brand. Στην έκθεση CES, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον δυο smartphones με φυσικό πληκτρολόγιο φέτος. Αν οι φήμες επαληθευτούν, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον διάδοχο του BlackBerry Priv του 2015, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον διάδοχο του BlackBerry KeyONE.

    Alcatel

    Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και το άλλο brand της TLC. Η εταιρεία παρουσίασε ορισμένα ριζικώς ανασχεδιασμένα smartphones στην CES, ωστόσο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα νέα smartphones της σειράς 1,3 και 5 να κάνουν σύντομα το ντεμπούτο τους. Πρόκειται κυρίως για οικονομικές συσκευές, ωστόσο όμως σας επιτρέπουν να επιλέξετε συσκευές με 18:9 οθόνη, χωρίς να πονέσει η τσέπη σας.

    Lenovo & Motorola

    Αναμφίβολα στο MWC 2018  θα δούμε αρκετά smartphones, ωστόσο η Lenovo θα αποκαλύψει και μερικά Windows PCs. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα πρόκειται για τα always-connected PCs, αυτά με Snapdragon επεξεργαστές, ή τα συνήθη με chips της Intel. Από την μεριά της η Motorola έχει καταφέρει να περιορίσει τα leaks, ωστόσο αναμένουμε να δούμε νέες συσκευές στις οικογένειες G, X και Z. Η σειρά Moto G αναμένεται πλέον να υποδεχθεί ένα μοντέλο με διπλή κάμερα αλλά και έναν glossy ανασχεδιασμό στα πρότυπα του Moto X4. Από την μεριά της, η σειρά συσκευών X, θα εξοπλιστεί με μοντέλα με οθόνη 5.9 ιντσών και 18:9 ratio, ενώ δεν θα απουσιάζει και η εγκοπή στα πρότυπα του iPhone X. Όσον αφορά τη σειρά Z, εκεί θα δούμε κυρτές οθόνες των 6 ιντσών. Φυσικά, θα παρουσιαστούν και νέα Moto Mods, όπως το 5G radio Mod. Πόσο μάλλον, όταν οι δοκιμές των 5G δικτύων αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, επομένως σίγουρα θα χρειαστείτε ένα.

    Nokia

    nokia

    Είναι γεγονός, ότι πέρυσι, την παράσταση έκλεψε το Nokia 3310. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε καμιά ένδειξη μέχρι στιγμής, ότι η Nokia ετοιμάζεται να αποκαλύψει κάποιον διάδοχο ενός δημοφιλούς κινητού τηλεφώνου της προηγούμενης δεκαετίας. Αντίθετα, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι θα αποκαλυφθούν πολλές Android συσκευές. Συγκεκριμένα, αναμένουμε το Nokia 1 (Android Go), μια χαμηλού κόστους συσκευή που θα καταφθάσει σε πολλές αγορές αλλά το Nokia 7+.

    Huawei

    Αν είστε οπαδός της Huawei, μάλλον τα νέα δεν είναι ευχάριστα για εσάς. Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει νέες συσκευές της σειράς P, ωστόσο όμως αυτό δεν θα συμβεί στην έκθεση MWC. Αντίθετα, θα πρέπει να περιμένετε λίγο περισσότερο. Στην έκθεση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε νέα MediaPad tablets, ενώ αναμένουμε και μερικά Windows machines. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εταιρεία θα αναφέρει περισσότερα και για την διαμάχη της με την αμερικανική κυβέρνηση, οπότε τα keynotes της θα έχουν ενδιαφέρον.

    Asus

    Η Asus μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στις ΗΠΑ, η σειρά Zenfone όμως γίνεται όλο και καλύτερη τα τελευταία χρόνια. Tο Zenfone 5 είναι ένα ακόμη smartphone, το οποίο θα ενσωματώνει σαρωτή αποτυπωμάτων και εγκοπή σαν το iPhone X. Έρχεται με Snapdragon 845 chipset, 6GB RAM, ενώ φήμες το θέλουν να καταφθάνει με τέσσερις κάμερες.

    Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές οι οποίοι θα παρευρεθούν στην έκθεση. Η HTC, αν και θα θέλαμε να βρίσκεται εκεί με νέες συσκευές, όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Μπορεί να γίνουν ορισμένες παρουσιάσεις του Vive, αλλά μην περιμένετε κάτι άλλο. Tα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει άλλωστε είναι γνωστά. Βέβαια, δεν θα λείπουν κινεζικά brands, όπως Vivo και η ZTE.

    Συντονιστείτε στο MWC 2018 category του digitallife.gr για όλα τα νέα από τη μεγάλη έκθεση της Βαρκελώνης

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles