19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2019: Αυτές είναι οι mobile ανακοινώσεις που αναμένουμε στη γιορτή της τεχνολογίας

    Τις επόμενες ημέρες, η “καρδιά” των εξελίξεων στο χώρο των smartphones και του mobile γενικότερα θα χτυπά στη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress, μία -διαχρονικά πλέον- γιορτή για την τεχνολογία.

    MWC-2019-ti-perimenoume

    Φέτος, αναμένουμε πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις που θα “ταράξουν” τα νερά, με πολλές εταιρείες να ετοιμάζουν events αλλά και σημαντικά λανσαρίσματα, τα οποία θα δούμε αναλυτικά από αύριο και για όλη την επόμενη εβδομάδα. Η αποστολή της Smart Press και του digitallife.gr βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη για να δει από κοντά όλες τις “καυτές” ανακοινώσεις και να σας μεταφέρει άμεσα τα νέα.

    5G και foldable (ελπίζουμε!) είναι κάποιες από τις λέξεις που ίσως πρωταγωνιστήσουν, ας δούμε όμως από τώρα τι περιμένουμε από κάθε κατασκευαστή.

    Alcatel

    Alcatel 3

    Κάθε χρόνο η παρουσία της Alcatel είναι αξιοσημείωτη στη Βαρκελώνη. Φέτος, οι διαρροές μιλούν για πολλά νέα smartphones, ξεκινώντας από οικονομικά μοντέλα, αλλά και περισσότερο mid-range προτάσεις των σειρών 1 και 3. Αυτό το leak του Evan Blass λέει πολλά και εμείς περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας για περισσότερα.

    Huawei

    Huawei-5g

    Μπορεί η Huawei να έχει ήδη προετοιμάσει τον τεχνολογικό κόσμο για κορυφαίες ανακοινώσεις στις 26 Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίσουμε την Huawei P30 series στο Παρίσι, ωστόσο έχει αρκετά να μας πει και στη Βαρκελώνη. Το πιο ενδιαφέρον που περιμένουμε είναι, φυσικά, νέα για το πολυαναμενόμενο foldable phone, με το οποίο η εταιρεία θέλει να δώσει τη δική της απάντηση στο Samsung Galaxy Fold που είδαμε στις ανακοινώσεις των Κορεατών τις προηγούμενες ημέρες. Το Huawei Mate Flex ή F ή Fold (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) σίγουρα θα κάνει μία εμφάνιση σε ισπανικό έδαφος, μαζί με μία 5G συσκευή από τον κατασκευαστή, όπως έχει φανερώσει και σχετικό teaser. Τέλος, πιθανότατα να δούμε κάποια νέα tablets από τη Huawei (όπως συνέβη και προηγούμενες χρονιές) και ίσως κάποιο Matebook laptop.

    Honor

    To αυτόνομο sub-brand της Huawei έχει προγραμματίσει event για την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. Καθώς είδαμε τη νέα κορυφαία πρότασή του, Honor View 20, τον Ιανουάριο στο Παρίσι, τώρα θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι θα είναι αυτό, οπότε οι ανακοινώσεις της θα είναι μία έκπληξη, σίγουρα πάντως με τη φόρα που έχει το τελευταίο διάστημα περιμένουμε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.

    Lenovo & Motorola

    Παρουσιάσεις έχουμε και από τη Lenovo στις 25 Φεβρουαρίου, με την εταιρεία να ετοιμάζει το Z6 Pro (διάδοχο του Z5 Pro GT), ενώ όσον αφορά το brand της Motorola, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που μας ιντριγκάρουν. Ίσως λοιπόν δούμε το Razr V5, που, όπως καταλαβαίνετε, θα αναβιώσει τη θρυλική οικογένεια και θα τη φέρει στον κόσμο του 2019. Για να δούμε τι θα δούμε…

    LG

    Μπορεί στην Ελλάδα τα smartphones της LG να “απέχουν” από την αγορά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις της συνεχίζονται και το MWC 2019 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς η εταιρεία έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για την Κυριακή 24/02 το απόγευμα. Θα δούμε και φέτος σημαντικές νέες αφίξεις, ανάμεσά τους το LG G8 Thing με 3D face recognition και Crystal Sound OLED screen που λειτουργεί και ως ηχείο, καθώς επίσης και ένα 5G LG V50. Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι στη Βαρκελώνη θα βρίσκονται και τρία mid-range smartphones που η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, τα LG Q60, LG K50 και LG K40.

    Microsoft

    Δεν ξέρουμε αν το περιμένατε, αλλά η Microsoft θα δώσει το “παρών” στη Βαρκελώνη και αυτή με press conference την Κυριακή 24/02, στην οποία, μάλιστα, θα παραστεί ο ίδιος ο CEO της Satya Nadela. Τα νέα έχουν να κάνουν όχι με κάποιο καινούριο smartphone πάντως, αλλά με το Hololens, καθώς μάλλον θα δούμε από την εταιρεία το Hololens 2.

    Nokia

    Συνέντευξη τύπου στη Βαρκελώνη έχει προγραμματίσει και η HMD Global – και αυτή για την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου που αναμένεται ιδιαίτερα “φορτωμένη” μέρα σε ανακοινώσεις. Περιμένουμε να δούμε μία νέα ναυαρχίδα, το Nokia 9 PureView, που θα διαθέτει 5 ή 6 (!) φακούς, μαζί πιθανότατα με τα πιο οικονομικά Nokia 6.2 και Nokia 1 Plus.

    Oppo

    Ανακοινώσεις από την Oppo σήμερα Σάββατο 23/02, με τις πληροφορίες να μιλούν για την παρουσίαση του prototype Find X 5G, ενώ η εταιρεία θα δείξει και την 10x hybrid optical zoom smartphone camera της (χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε αν θα ανακοινωθεί και κάποιο σχετικό smartphone).

    Samsung

    samsung-galaxy-s10-plus

    Η Samsung “τα είπε όλα” (ή σχεδόν όλα) αυτή την εβδομάδα, με την ανακοίνωση της σειράς Galaxy S10 αλλά και του Galaxy Fold. Σίγουρα “βαριές” ανακοινώσεις που θα συζητηθούν πολύ το επόμενο διάστημα. Τι περιμένουμε λοιπόν με αφορμή το MWC 2019; Σίγουρα θα δούμε τις νέες συσκευές (ελπίζουμε και το foldable που στο πρόσφατο event δεν έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων) και ίσως κάποια από νέα  tablets ή smartphones από την εταιρεία.

    Sony

    Sony Xperia 1

    Μία πολύ δυνατή νέα άφιξη ετοιμάζει η Sony για το MWC 2019 και δεν είναι άλλη από τη νέα της ναυαρχίδα Xperia XZ4 Xperia 1, όπως πιθανότατα θα ονομάζεται σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές), μία συσκευή που οι πληροφορίες τη θέλουν να διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών ανάλυσης 4K HDR OLED, triple camera (με wide-angle, super-wide και telephoto), καθώς και επεξεργαστή Snapdragon 855. Οι ανακοινώσεις της εταιρείας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνουν πιθανότατα, πέρα από το Xperia 1, και τα Xperia 10 και Xperia 10 Plus, όλα με οθόνες με αναλογία 21:9.

    Xiaomi

    Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται φέτος με κάθε επισημότητα στη Βαρκελώνη, καθώς διοργανώνει συνέντευξη τύπου αύριο Κυριακή 24/02, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα έχουμε να δούμε ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα από αυτά θα είναι, προφανώς, και το Xiaomi Mi 9, η νέα της ναυαρχίδα που ανακοινώθηκε στην Κίνα τις προηγούμενες ημέρες και, πλέον, θα δούμε και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ίσως μάθουμε επίσης για το Xiaomi Mi Mix 5G edition, ενώ, παρόλο που όπως φαίνεται η εταιρεία ετοιμάζει foldable smartphone, δύσκολα θα είναι έτοιμη να μας το δείξει στη Βαρκελώνη. Ποτέ δεν ξέρετε βέβαια…

    ZTE

    Μία εταιρεία που έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Περιμένουμε να δούμε το ZTE Axon 5G για το οποίο η κινεζική εταιρεία έχει ήδη ετοιμάσει teaser, ενώ άγνωστο παραμένει αν το flexible smartphone το οποίο ετοιμάζεται υπό το brand Nubia θα κάνει την εμφάνισή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles