20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Να πώς η Samsung σχεδίασε το user interface του Galaxy S8: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

    Το Samsung Galaxy S8 σχεδιάστηκε για να παρεμβάλλεται απρόσκοπτα στην καθημερινή σας ζωή, επιτρέποντας πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και της συσκευής αναφέρει η Samsung, κάτι που μάλλον φαίνεται να ισχύει βάσει της αποδοχής του από το καταναλωτικό κοινό. Αλλά πώς η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει αυτή την εμπειρία; Ακριβώς σε αυτό το ερώτημα απαντά η ομάδα, μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Samsung Newsroom, οκτώ συνολικά ερωτήσεων.

    galaxy-s8-plus-640x473

    Και όπως είναι φυσικό με αυτές τις συνεντεύξεις, πολλές ερωτήσεις που είχαμε ήδη απαντήθηκαν, όπως για παράδειγμα, πώς κατάφερε να δημιουργήσει ένα interface που να ταιριάζει στο Galaxy S8 και από που είχε την έμπνευση για το νέο Samsung Experience launcher. Χωρίς περιττά λόγια, ας την παρακολουθήσουμε.

    Ποιο είναι το συνολικό concept του Galaxy S8 UX;

    Joan Park: Το concept πίσω από το Galaxy S8 UX φέρει την ονομασία «New Rhythm». Επιλέξαμε αυτό το concept για να παρουσιάσουμε νέες υπηρεσίες και λειτουργίες μέσω του UX του smartphone και για να βελτιώσουμε τη ροή των αλληλεπιδράσεων, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα smartphones τους σήμερα. Όπως και το design της συσκευής, έτσι και το UX ενοποιεί τα οπτικά και ηχητικά μέρη για να δημιουργήσει μια συνεχόμενη εμπειρία.

    Πως το concept ενσωματώθηκε στην οπτική «γλώσσα» της συσκευής;

    Joan Park: Το Infinity Wallpaper και η οθόνη Always On συμπληρώνουν το χρώμα του τηλεφώνου και χρησιμοποιούν την οθόνη Infinity για αιχμαλωτίσουν οπτικά το χρήστη. Πρόκειται για ικανοποιητικά αισθητικές και ομαλές μεταβάσεις μεταξύ της οθόνης κλειδώματος, της οθόνης «Home» και της οθόνης των Apps.

    Seockhyun Yu: Επιβάλλαμε παρόμοια δυναμικά effects σε άλλα apps όχι μόνο για να βελτιώσουμε την εμπειρία, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαισθητικά τη συσκευή, καθοδηγούμενοι από την οπτική αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν zoom στην εφαρμογή Camera με το slide του πλήκτρου και όχι με τις γνωστές χειρονομίες. Επίσης, όταν δέχεστε ή πραγματοποιείτε μια κλήση, το χρώμα της οθόνης εξάγεται από τη φωτογραφία της επαφής και προβάλλεται στο background.

    S8-UX-Interview_main_2

    Heekyung Deon: Αν και τα εικονίδια του Galaxy S8 ακολουθούν μια συγκεκριμένη γλώσσα του design, μια αισθητική εμπνευσμένη από το Light & Line concept, είναι ριζικά διαφορετική από προηγούμενα μοντέλα Galaxy. Με το να κόβουμε συγκεκριμένα μέρη των γραμμών των εικονιδίων, αναπαριστούμε τη σκιά με τέτοιον τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα και η συνολική αισθητική να είναι μοναδική.

    S8-UX-Interview_main_3

    Ποιες αλλαγές έγιναν στον ήχο της συσκευής;

    Josh Youn: Θέλαμε να ολοκληρώσουμε την εμπειρία του χρήστη μέσω της μουσικής μετάφρασης της οπτικής εμπειρίας του Galaxy S8 και της συνολικής αισθητικής. Επομένως, η ουσία της οπτικής γλώσσας του τηλεφώνου ενσωματώθηκε στο brand sound του Galaxy S8, «Over the horizon». Η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του τραγουδιού, φανερώνει τις αλλαγές και τις επιθυμίες της τρέχουσας γενιάς, με ιδιαίτερη απήχηση στη γενιά των millennials. Τα ringtones της συσκευής έχουν επίσης αναβαθμιστεί για να εναρμονίζονται καλύτερα με τα εικονίδια και τα wallpapers και το εξωτερικό design της συσκευής. Επιπλέον, πέντε νέα vibration patterns που διαφοροποιούνται στην ένταση, στη διάρκεια και την συχνότητα έχουν προστεθεί.

    Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο UX του Galaxy S8 σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα;

    Seungwook Nam: Ίσως, η πιο εμφανής διαφορά στο design είναι η σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη. Για να δημιουργηθεί αυτός ο διευρυμένος χώρος της οθόνης, ελαχιστοποιήθηκαν κάποια ενοχλητικά στοιχεία, ενώ το Home πλήκτρο ενσωματώθηκε κάτω από την οθόνη. Έπρεπε να διασφαλίσουμε, ωστόσο, ότι αυτή η αλλαγή δεν θα δημιουργούσε τυχόν προβλήματα για τον χρήστη. Επομένως, για να είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους με έναν γνώριμο για αυτούς τρόπο, το ενσωματώσαμε κατά τέτοιον τρόπο, όπως θα λειτουργούσε και ένα τυπικό home πλήκτρο.

    Επιπλέον, όταν παρακολουθείτε video ή παίζετε παιχνίδια, οι χρήστες απλά χρειάζεται να πιέσουν και να το κρατήσουν πιεσμένο για να ενεργοποιήσουν την λειτουργικότητά του, αντί να χρειαστεί να ανασύρουν κάποιο navigation menu, όπως απαιτείται από κάποια άλλα smartphones.

    S8-UX-Interview_main_4

    Τι βελτιώσεις έχουν γίνει στη Galaxy S8 edge screen;

    July Baek: Στο Galaxy S8, έχουμε πραγματοποιήσει δυο σημαντικές αλλαγές στο edge UX προκειμένου να αυξήσουμε την ευχρηστία του και να επιτρέψουμε στους χρήστες να κάνουν περισσότερα πράγματα μέσω της edge screen. Αρχικά, έχουν προσθέσει ένα νέο Edge lighting feature, που εξαλείφει τις άκρες της οθόνης, όταν ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση, για να δημιουργήσουμε μια πλήρη εμπειρία. Επίσης, προσθέσαμε μια λειτουργία notification preview για να ειδοποιήσουμε τους χρήστες κάθε φορά που λαμβάνουν εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση όταν παίζουν παιχνίδια ή βλέπουν ταινίες.

    Δευτερευόντως, επεκτείναμε το edge panel με την προσθήκη των Clipboard edge, Device maintenance, Smart select και των Reminder panels. Το clipboard edge panel είναι προσβάσιμο για παράδειγμα όταν χρησιμοποιούμε ένα app, χωρίς να χρειάζεται να πλοηγηθούμε μεταξύ των παραθύρων για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αποθηκευμένες εικόνες.

    S8-UX-Interview_main_5FINAL

    Με ποιον τρόπο έχει αναβαθμιστεί η οθόνη Always On;

    Hayoung Kim: Προσθέσαμε, επίσης, FaceWidgets στην οθόνη Always On. Με double tap στο ρολόι, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν σε αυτά τα widgets για να ελέγξουν το playback της μουσικής, να δουν το πρόγραμμά τους και να ελέγξουν για επερχόμενες υπενθυμίσεις. Επιπλέον, μπορούν να εξατομικεύσουν την συγκεκριμένη οθόνη, με memos και to-do lists μέσω της λειτουργίας Pin to Always On Display στο Reminder app.

    S8-UX-Interview_main_6_F

    Ποιος είναι ο ορισμός του τέλειου UX;

    Junwon Jung: Ένα καλό UX όχι μόνο είναι ελκυστικό στο μάτι, αλλά και εύκολο και διασκεδαστικό στην πλοήγηση. Φυσικά, και εξοπλισμένο με θεμελιώδη χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το UX δεν είναι απλά τι εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά αντιπροσωπεύει μια συνεχόμενη ροή χρήσης, επομένως όλα του τα στοιχεία πρέπει να λειτουργούν αρμονικά. Άρα, η τελειοποίησή τους, δεν είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία, αλλά μια συνεχής διαδικασία. Οι designers του UX της Samsung εργάζονται συνεχώς για να κατανοήσουν τι θέλουν οι χρήστες, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα UX που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελειότητα.

    Από που αντλεί η ομάδα του UX της έμπνευσή της;

    Hyunkyoung Kim: Συνεχώς λαμβάνουμε υπόψη τις ιδέες των εργαζομένων μας και διαβάζουμε διάφορα blogs για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Επιπλέον, δίνουμε μεγάλη σημασία στα reviews των χρηστών προηγούμενων προιόντων ώστε να κάνουμε βελτιώσεις στα μελλοντικά μοντέλα. Για παράδειγμα, το Samsung Connect feature, που επέτρεπε στους χρήστες να παίξουν ήχο της τηλεόρασης, θα ενεργοποιούνταν μόνο όταν το Galaxy S7 ήταν συνδεδεμένο σε ένα ζευγάρι ακουστικών. Αλλά μετά από το feedback των χρηστών, στο Galaxy S8 το σχεδιάσαμε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να παίξει ήχο μέσω του ενσωματωμένου του ηχείου.

    Μέσω της συνεχούς αλληλεπίδρασης με παρόμοια τμήματα, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε καινοτόμες λειτουργίες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη. Είναι πολύ ικανοποιητικό να λαμβάνουμε θετικό feedback όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά που έχουμε εισάγει και τα οποία γεννήθηκαν από τις προσπάθειές μας.

    Σχετικά θέματα: Samsung Galaxy S8 hands-on review & video. Είναι το καλύτερο smartphone της χρονιάς;

    Samsung Galaxy S8+ hands-on: Το κορυφαίο Android αυτή τη στιγμή;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles