24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    NASA: 5 νέες αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναλαμβάνει η SpaceX

    Μπορεί αυτή την περίοδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται η διαμάχη του Elon Musk με το Twitter, όμως μια σημαντική είδηση έγινε τις τελευταίες ώρες γνωστή και αφορά την SpaceX.

    Η γνωστή εταιρεία του κροίσου επιχειρηματία αναμένεται να εκτοξεύσει 5 νέες αποστολές αστροναυτών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για λογαριασμό της NASA στο τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με ένα συμβόλαιο οικονομικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το συμβόλαιο επιτρέπει στη NASA να διατηρήσει μία συνεχή ικανότητα για τις ΗΠΑ, αναφορικά με την πρόσβαση αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι το 2030, με δύο μοναδικούς εμπορικούς συνεργάτες για την αποστολή πληρωμάτων αστροναυτών».

    Σημειώνεται ότι η διαστημική κάψουλα πολλαπλών χρήσεων Crew Dragon της SpaceX έχει πραγματοποιήσει πέντε επανδρωμένες διαστημικές αποστολές για τη NASA από τότε που πιστοποιήθηκε για τη μεταφορά αστροναυτών το 2020, με αποτέλεσμα η SpaceX να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία για την εκτόξευση αστροναυτών σε τροχιακή πτήση, ενώ αναζωογόνησε το επανδρωμένο πρόγραμμα διαστημικών πτήσεων της NASA, μετά τον τερματισμό του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung Galaxy XCover6 Pro: «To die-hard smartphone»!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles