17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    NASA: Το μεγαλείο του σύμπαντος στις νέες εικόνες του James Webb

    Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της πρώτης έγχρωμης εικόνας του πανίσχυρου διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb που παρουσιάστηκε από τη NASA και τον πρόεδρο Joe Biden στο Λευκό Οίκο, η αμερικανική διαστημική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα.

    Οι νέες εικόνες, που ενθουσίασαν αστρονόμους και ερασιτέχνες φίλους του διαστήματος, απεικονίζουν δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, έναν εξωπλανήτη και μια συστάδα γαλαξιών.

    Το James Webb εκτοξεύτηκε πριν από περίπου έξι μήνες, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από τη γαλλική Γουιάνα, με έναν πύραυλο Ariane 5. Σήμερα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη και από αυτήν τη σταθερή θέση θα συνεχίσει να παρακολουθεί το σύμπαν. Έχει αρκετά καύσιμα για να λειτουργήσει για τα επόμενα 20 χρόνια.

    «Κάθε εικόνα είναι και μια νέα ανακάλυψη», σχολίασε ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον. «Η καθεμιά από αυτές θα δώσει στην ανθρωπότητα μια άποψη του σύμπαντος, την οποία δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν».

    Διαβάστε επίσης:

    Αμερικανός Τουρίστας «βούτηξε» μέσα στον κρατήρα του Βεζούβιου στην προσπάθεια του να τραβήξει… selfie!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles