22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ναι, η ιδέα του Pokemon Go “γεννήθηκε” από μία πρωταπριλιάτικη φάρσα της Google!

    Δύο χρόνια πριν, η Google είχε κάνει πολλούς να συζητoύν μία πρωταπριλιάτικη φάρσα της από τις πολλές που πραγματοποιεί κάθε χρονιά. Είχε ανακοινώσει λοιπόν, εκείνη την 1η Απριλίου, ένα νέο εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συλλαμβάνουν Pokemon μέσα από τους Google Maps, σε ένα ιδιαίτερο challenge για το οποίο σας έχουμε γράψει εδώ.

    Το κοινό πραγματικά ενθουσιάστηκε από τη φάρσα που θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες της εταιρείας και κάπως έτσι ο “σπόρος” για τη γέννηση του Pokemon Go είχε “φυτευτεί”

    Η Niantic, ένα startup που είχε “επωαστεί” μέσα στην Google, και ο ιδρυτής της John Harke είχαν την ιδέα να κάνουν τη φάρσα αυτή …πραγματικότητα. Ήδη, η εταιρεία είχε το τεχνολογικό υπόβαθρο μέσω του Ingress, του augmented reality mobile game που είχε αναπτύξει νωρίτερα.

    Niantic

    Το να αποκτήσει μάλιστα τα δικαιώματα να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες του Pokemon αλλά και να συνεργαστεί με τη Nintendo έγινε πιο εύκολο από το γεγονός ότι ο CEO της Pokemon Company, Tsunekazu Ishihara, ήταν fan του Ingress, ενώ υποστηρικτής του project ήταν και ο Satoru Iwata, ο πρώην πρόεδρος και CEO της Nintendo που έφυγε από τη ζωή περυσι.

    H Niantic, που το 2015 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Google, σε συνεργασία με την Pokemon Company αλλά και προγραμματιστές της ίδιας της Nintendo, έφερε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το παιχνίδι στα smartphones μας και τα υπόλοιπα από εδώ και πέρα τα γράφει η ιστορία…

    pokemon go

    Διαβάστε ακόμη: Κάποιος έπιασε και τα 142 “άγρια” Pokemon που υπάρχουν στις ΗΠΑ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles