15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ναι! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Facebook για να παρακολουθείτε τον… ύπνο των φίλων σας

    Ένας software developer από τη Δανία βρήκε τον τρόπο να παρακολουθεί τα μοτίβα ύπνου των Facebook friends του χρησιμοποιώντας μόνο τα activity data τα οποία είναι διαθέσιμα στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

    facebook-in-bed

    Το εργαλείο που ανέπτυξε ο Søren Louv-Jansen είναι βασισμένο στις χρονικές σημάνσεις δραστηριότητας που το Facebook εμφανίζει στους χρήστες του site αλλά και στην εφαρμογή Messenger.

    Καθώς οι περισσότεροι ελέγχουν το Facebook το πρωί μόλις ξυπνήσουν και το βράδυ πριν… κοιμηθούν, ο Louv-Jansen μπόρεσε να συλλέξει με αυτόν τον τρόπο στοιχεία από τις συνήθειες ύπνου τους. Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να λειτουργήσει μόνο για συχνούς χρήστες του Facebook και όχι για άτομα που δεν μπαίνουν συχνά στην εφαρμογή.

    Δημοσίευσε κατόπιν το source code του εργαλείου του στο GitHub εξηγώντας λεπτομέρειες από το project του σε ειδικό post στο Medium.

    Χρησιμοποιώντας το software ώστε να ελέγχει το database του Facebook κάθε 10 λεπτά μπόρεσε να δημιουργήσει γραφικά που απεικόνιζαν τις συνήθειες ύπνου των φίλων του στο Facebook αλλά και κάποιες γενικότερες τάσεις.

    Από το Facebook δεν είναι ευτυχισμένοι για το εργαλείο του, καθώς όπως σημειώνει ο Louv-Jansen η εταιρεία του ζήτησε να αποθαρρύνει το κοινό από τη χρήση του λογισμικού του, λέγοντας ότι παραβιάζει τους όρους της ιστοσελίδας της υπηρεσίας, Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι ωστόσο έχουν ήδη κατεβάσει τον κωδικα, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί να τον αφαιρέσει από το GitHub, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το πώς μπορούν εύκολα να αντληθούν πληροφορίες που αφορούν προσωπικά δεδομένα από πληροφορίες δημόσια διαθέσιμες.

    Μπορείτε να βρείτε το εργαλείο στο Github εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles