22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα διαδικτυακή απάτη με θύμα 34χρονη γυναίκα: 31 χιλιάδες ευρώ χαθήκαν… μεσοπέλαγα

    Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης με θύμα 34χρονη γυναίκα που διαμένει Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, ύποπτο πρόσωπο της απέσπασε ποσό πέραν των 31 χιλιάδων ευρώ, με ψευδή διαδικτυακά μηνύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Όπως αναφέρει στην καταγγελία που υπέβαλε χθες στην αστυνομία, τον περασμένο Ιούλιο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνούσε με άγνωστο της πρόσωπο, το οποίο της «συστήθηκε» ως καπετάνιος σε πλοίο. Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών τους, το ύποπτο πρόσωπο της ανάφερε ότι, το πλοίο του είχε υποστεί μηχανική βλάβη και της ζήτησε όπως επικοινωνήσει με συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω συγκεκριμένου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail, ώστε να διευθετήσει την αποστολή ανταλλακτικών για επιδιόρθωση της βλάβης στο καράβι.

    Η παραπονούμενη πίστεψε το ύποπτο αυτό πρόσωπο και αφού επικοινώνησε με την κατ’ ισχυρισμό εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθέτησε την αποστολή μέσω τριών εμβασμάτων από τράπεζα στην επαρχία Πάφου, του χρηματικού ποσού των 31,200 ευρώ συνολικά. Τα τρία εμβάσματα έγιναν σε τρεις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που της δόθηκαν από το δράστη ή δράστες της απάτης. Δικαιούχοι των τριών λογαριασμών, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες του εξωτερικού, είναι τρία ύποπτα πρόσωπα.

    Η παραπονούμενη προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, αφού μετά το έμβασμα των χρημάτων, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ύποπτο πρόσωπο, ωστόσο διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του στη διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε απενεργοποιηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles