21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέα εποχή στην A.I.! H OpenAI ανακοίνωσε τη GPT-4, τη νέα πιο ισχυρή γλώσσα Τεχνητής Νοημοσύνης…

    Ύστερα από αρκετούς μήνες φημών και διαρροών, οι υπεύθυνοι της OpenAI προχώρησαν στην επίσημη ανακοίνωση της GPT-4, της 4ης version της προγραμματιστικής τους A.I.-based γλώσσας που τροφοδοτεί το εξαιρετικά δημοφιλές chatbot: ChatGPT, αλλά και τον αναβαθμισμένο Bing browser της Microsoft. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο hot όνομα στον κόσμο της πληροφορικής και του computing, το νέο upgraded γλωσσικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι πιο συνεργάσιμο και δημιουργικό από ποτέ, βρίσκοντας τη λύση σε περίπλοκα προβλήματα με ακόμη μεγαλύτερη πιστότητα και ακρίβεια. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της GPT-4, η εν λόγω γλώσσα θα μπορεί να αναλύει τόσο εισαγόμενο κείμενο, όσο και εικόνες, αν και οι απαντήσεις που θα δίνει θα είναι μόνο με τη μορφή κειμένου.

    Παράλληλα, οι δημιουργοί της OpenAI διευκρινίζουν ότι το νέο αναβαθμισμένο γλωσσικό μοντέλο Τ.Ν. θα εξακολουθεί να «υποκύπτει» σε λάθος εκτιμήσεις και κείμενο το οποίο ενδέχεται να είναι επιθετικό και επιβλαβές, ωστόσο αναμφίβολα θα προσφέρει ακόμη πιο ακριβή αποτελέσματα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (έκδοση 3.5). Ήδη η OpenAI έχει ξεκινήσει τη συνεργασία με μια σειρά από εταιρείες, οι οποίες έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν τη GPT-4 (όπως είναι η Duolingo, Stripe και Khan Academy) και όπως έγινε γνωστό το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο μέσω της μηνιαίας συνδρομητικής υπηρεσίας που προσφέρει το ChatGPT και η οποία στοιχίζει 20$. Μάλιστα, όπως τόνισε ο ιθύνων νους και CEO της OpenAI, Sam Altman, η νέα έκδοση μπορεί να έχει ακόμη τα λάθη της και να είναι περιορισμένης κλίμακας, παρόλα αυτά είναι πολύ πιο εντυπωσιακή όταν την χρησιμοποιείς για πρώτη φορά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουμε στην 4η version της GPT, έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια, καθώς η πρώτη έκδοση της εμφανίστηκε το 2018, με την GPT-2 και GPT-3 να την διαδέχονται το 2019 και το 2020 αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα προγραμματιστικά γλωσσικά μοντέλα «εκπαιδεύονται» πάνω σε άπειρα datasets κειμένων που «κατοικούν» στο Internet και πάνω σε αυτά αναπτύσσεται η δυνατότητα ενός chatbot (όπως το ChatGPT) να απαντάει με σαφήνεια (αλλά με αρκετά λάθη… ακόμα) στις ερωτήσεις του χρήστη. Αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο Μάρτιος, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αναμένεται να τα δώσουν όλα και να παίξουν τα ρέστα τους, πάνω στην περαιτέρω ανάπτυξη της Τεχνήτης Νοημοσύνης και των εφαρμογών της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles