13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Νερό σε μορφή πάγου θα αναζητήσει η NASA στη Σελήνη

    Μετά τις δραστηριότητές της στον Άρη, η NASA ξεκινά μια νέα επιχείρηση με στόχο την εύρεση νερού. Αυτή τη φορά στη Σελήνη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το 2023 θα στείλει το πρώτο ρομποτικό σεληνιακό ρόβερ. Προκειμένου να αναζητήσει νερό σε μορφή πάγου, η NASA έχει αναθέσει ένα συμβόλαιο ύψους σχεδόν 200 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία Astrobotic με έδρα στο Πίτσμπουργκ.

    Πρόκληση το απόλυτο σκοτάδι στην περιοχή

    Η Astrobotic θα κατασκευάσει το ρόβερ VIPER. Αυτό θα επισκεφτεί ένα σημείο κοντά στην άκρη του μεγάλου κρατήρα Νόμπιλε έκτασης 93 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο πόλο του δορυφόρου της Γης, ένα μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει σχεδόν σε μόνιμη σκιά από τον Ήλιο. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ανακάλυψης παγωμένου νερού. Το «ταξίδι» θα διαρκέσει τουλάχιστον 100 γήινες μέρες. Μια από τις σημαντικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ρόβερ, αναμένεται να είναι το απόλυτο σκοτάδι στην περιοχή. Γι’ αυτό θα είναι το πρώτο ρόβερ της NASA που θα είναι εφοδιασμένο με ισχυρούς μπροστινούς προβολείς, ώστε να βλέπει τη διαδρομή.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Γη επέστρεψαν οι ερασιτέχνες αστροναύτες του Έλον Μασκ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles