15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Neuralangelo: Το ΑΙ εργαλείο της NVIDIA που δημιουργεί 3D αντικείμενα από 2D videos

    Ένα νέο μοντέλο ΑΙ σύστησε στο κοινό η NVIDIA, το οποίο ονομάζεται Neuralangelo και μπορεί να δημιουργήσει 3D ρεπλίκες αντικειμένων από 2D videos, είτε πρόκειται για κλασικά γλυπτά είτε κτίρια και οχήματα.

    Όπως έγινε γνωστό, το Neuralangelo δουλεύει με επιλεγμένα frames, τα οποία παρουσιάζουν το αντικείμενο από διαφορετικές γωνίες σε ένα 2D video, με αποτέλεσμα να μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το βάθος, το μέγεθος ή το σχήμα. Στη συνέχεια δημιουργεί μια 3D αναπαράσταση του αντικειμένου, το βελτιστοποιεί και μιμείται τις λεπτομέρειες του αληθινού πράγματος.

    Το νέο μοντέλο της εταιρεία έχει υιοθετήσει την τεχνολογία Instant NeRF του προκατόχου, προκειμένου να προσφέρει ακρίβεια και λεπτομέρεια σε οτιδήποτε επιθυμεί ο χρήστης να αναδημιουργήσει σε 3D, συμπεριλαμβανομένων των υφών, των μοτίβων και των χρωμάτων. Σύμφωνα με τη NVIDIA, το Neuralangelo έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει δύσκολα textures, όπως για παράδειγμα τη λεία επιφάνεια του μαρμάρου και είναι αρκετά καλό ώστε να δημιουργεί virtual objects από videos που έχουν προκύψει από smartphones. Το εργαλείο είναι επίσης και αρκετά γρήγορο, αφού μπορεί να δημιουργήσει σκηνές 3D σε 2 περίπου ώρες. Η εταιρεία θα παρουσιάσει το Neuralangelo στο Conference on Computer Vision and Pattern Recognition στις 18 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός στη NEDA! AI chatbot παρότρυνε άτομα με διατροφική διαταραχή να κάνουν… δίαιτα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles