20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού η ανανεωμένη εφαρμογή Google Calendar για Android

    Οι αλλαγές στις εφαρμογές της Google, με βάση το νέο Material Design που υιοθετεί η εταιρεία για το Android και τον Chrome, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, έτσι σήμερα έρχεται η σειρά για το λανσάρισμα ενός ολοκαίνουριου app και για το Google Calendar. Αν βρήκατε ενδιαφέρον το Inbox by Gmail, θα χαρείτε να μάθετε πως κάποια από τα στοιχεία του δίνουν το “παρών” στη νέα εφαρμογή ατζέντας της Google, η οποία βέβαια συνεργάζεται και με το Gmail, ώστε να σας προσφέρει τα χαρακτηριστικά της.

    Google Calendar 01

    Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο το νέο Google Calendar θα αποτελέσει ένα χρήσιμο βοηθό που θα σας διευκολύνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

    Μετατρέποντας τα emails σε events, αυτόματα

    Καταρχήν, το νέo app μπορεί να μετατρέψει αυτόματα τα emails σας σε Calendar Events. Κάθε φορά που πραγματοποιείτε κράτηση σε μία πτήση ή ένα ξενοδοχείο ή αγοράζετε εισιτήρια συναυλιών, είναι πιθανόν να φτάνει ακολούθως στο mailbox σας ένα μήνυμα μ’ αυτές τις πληροφορίες. Στo νέο Google Calendar app, αυτού του είδους τα μηνύματα μετατρέπονται αυτόματα σε events, τα οποία μάλιστα συμπληρώνονται με χρήσιμες πληροφορίες, όπως το flight number ή η ώρα του check-in σας, καθώς και επιπλέον infos σε πραγματικό χρόνο για το αν η πτήση σας καθυστερήσει ή λάβετε κάποιο update στο email που περιέχει τις πληροφορίες σας.

    Βοήθεια από τη λειτουργία Assist

    Καθώς οι πληροφορίες για κάθε event το οποίο θα καταχωρείτε στο Google Calendar δε φτάνουν πάντα στο σύνολό τους στο inbox σας, χρήσιμη θα σας φανεί και η λειτουργία Assist η οποία μπορεί να σας προτείνει τίτλους, ονόματα ατόμων ή τόπων την ώρα που πληκτρολογείτε, ενώ προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σας περνώντας ο καιρός. Έτσι αν π.χ. πληκτρολογείτε συχνά “running with Petros in OAKA” το Calendar θα σας προτείνει να καταχωρήσετε με αυτή τη φράση το event σας, κάθε φορά που ξεκινάτε να πληκτρολογείτε τη λέξη r-u-n.

    Νέο Schedule View με εμπλουτισμένο design

    Το νέο Schedule View του Google Calendar δεν περιλαμβάνει όμως μόνο μία λίστα από ώρες και ημερομηνίες. Εμφανίζει ακόμη φωτογραφίες και χάρτες από τα μέρη που επισκέπτεστε, αστικά τοπία από τους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς, καθώς και απεικονίσεις καθημερινών “εκδηλώσεων” που έχετε καταχωρήσει, όπως ενός δείπνου, μίας εξόδου για ποτό ή ενός μαθήματος γιόγκα. Έτσι, η πλοήγηση γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη, όπως και ιδανική από κάθε συσκευή σας, smartphone ή tablet.

    Google Calendar 02

    Το νέο Google Calendar συνεργάζεται με κάθε συσκευή που ενσωματώνει από την έκδοση Android 4.1 και έπειτα. Είναι διαθέσιμο από σήμερα αρχικά για τα μοντέλα που τρέχουν το Android 5.0 Lollipop, ενώ μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε το update από το Google Play για τις υπόλοιπες συσκευές. Η εταιρεία σημειώνει ότι σύντομα θα διαθέσει και την έκδοση της εφαρμογής για iPhone, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ειδική σελίδα της Google εδώ και στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles