22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Nick D’Aloisio. Ο μαθητής που είδε το startup του να εξαγοράζεται από τη Yahoo!

    Nick D Aloisio

    Αυτός είναι ο Nick D’ Aloisio, ένας 17χρονος μαθητής από την Αγγλία, ο οποίος δημιούργησε πριν από δύο χρόνια το Summly. Πρόκειται για μία εφαρμογή που εξαγοράζεται τώρα από τη Yahoo!, έναντι ποσού, που, όπως γράφει το AllThingsD, φτάνει τα 30 εκατ. δολάρια!

    To Summly σκανάρει τον Παγκόσμιο Ιστό για ειδήσεις και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ώστε να βρει το είδος του περιεχομένου που επιθυμείτε να διαβάσετε. Έπειτα, δημιουργεί μία περίληψή του, η οποία μπορεί να χωρέσει στην οθόνη του iPhone, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα, εάν θέλετε, να επισκεφθείτε και το site ώστε να το διαβάσετε ολόκληρο.

    Το application έχει κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια χρηματοδότηση από σημαντικούς επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας τη Wendi Murdoch, τον Ashton Kutcher και τη Yoko Ono.

    Όπως έγινε γνωστό, η Υahoo! θα κλείσει το Summly ως ξεχωριστή εφαρμογή, θα ενσωματώσει όμως την τεχνολογία πίσω απ’ αυτό στις mobile apps και τα sites της.

    Όσο για τον D’Aloisio, καθώς δεν έχει τελειώσει ακόμη το σχολείο, δε θα μετακομίσει σε αυτή τη φάση στην Καλιφόρνια και τα HQ της Yahoo!, αλλά θα παραμείνει στο Λονδίνο συνδυάζοντας την εργασία στα γραφεία της εταιρείας εκεί με τα μαθήματά του.

    Ο ίδιος, όσον αφορά τα χρήματα που έχει κερδίσει από την εξαγορά, δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη σχέδια για το πώς θα τα ξοδέψει, ενώ θα συμβουλευτεί τους γονείς του σχετικά με τη διαχείρισή τους.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles