20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Nintendo Switch Parental Controls: Αυτή είναι η εφαρμογή γονικού ελέγχου για τη νέα κονσόλα

    Λίγες ώρες έχουν περάσει από τότε που η Nintendo αποκάλυψε, σε ειδικό event που είχε διοργανώσει για το σκοπό αυτό, το Nintendo Switch. Στην παρουσίαση αυτή, η εταιρεία γνωστοποίησε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα μια νέα εφαρμογή για smartphone συσκευές και η οποία θα δώσει στους γονείς τη δυνατότητα ελέγχου της συσκευής εξ αποστάσεως. Η δωρεάν αυτή εφαρμογή θα προσφέρει πολλές επιλογές, από χρονικούς περιορισμούς μέχρι και ενεργοποίηση της λειτουργίας «sleep» από απόσταση, και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει η ανάγκη οι γονείς να βρίσκονται κοντά στην κονσόλα.

    NintendoSwitch_hardware.0.0

    Βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα των γονιών να ορίζουν συγκεκριμένους χρόνους διάρκειας του παιχνιδιού και όταν αυτοί συμπληρωθούν θα ενημερώνει το χρήστη με μια ειδοποίηση στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Όταν οι χρόνοι αυτοί ξεπεραστούν, τότε οι γονείς θα μπορούν να διακόπτουν απομακρυσμένα το παιχνίδι, έτσι ώστε αυτό να μην μπορεί να συνεχιστεί για την επόμενη ημέρα. Τα χρονικά όρια μπορούν να τεθούν για κάθε μέρα της εβδομάδας, επομένως οι γονείς θα μπορούν να δώσουν περισσότερο χρόνο για παιχνίδι τα Σαββατοκύριακα, ή να επιβραβεύσουν το παιδί κάποια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

    Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής, είναι η δυνατότητα περιορισμού συγκεκριμένων παιχνιδιών που θεωρούνται ακατάλληλα, βάσει της βαθμολογίας ESRB. Η Nintendo ελπίζει ότι μέσω του νέου app θα κάνει τους γονείς και τα παιδιά να ευχαριστηθούν όλοι μαζί το gaming στη νέα κονσόλα. Να σημειωθεί πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποια λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών θα καταφθάσει η νέα εφαρμογή, αλλά αν κρίνουμε πως τα Miitomo και Super Mario Run έγιναν διαθέσιμα σαν iOS exclusives, τουλάχιστον στην αρχή, τότε είναι πιθανό να συμβεί κάτι παρόμοιο και με το λογισμικό γονικού ελέγχου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles