19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nissan xStorage. Η οικιακή μπαταρία που θα ανταγωνιστεί την Tesla Powerwall!

    Τη δική της οικιακή μπαταρία παρουσίασε και η Nissan παρουσιάζοντας μία ανταγωνιστική πρόταση στην Tesla και την πρότασή της Powerwall. Βέβαια, σημαντικό είναι πως η πρόταση της Nissan δε στοχεύει στις ΗΠΑ αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

    nissan-xstorage

    Η xStorage battery της ιαπωνικής εταιρείας αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της στο Λονδίνο με τη συνεργασία της ιρλανδικής εταιρείας Eaton. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κατασκευαστή, η μπαταρία χωρητικότητας 4.2KWh θα κοστίζει 3.200 λίρες (δηλαδή περίπου 4.000 ευρώ).

    Το σύστημα Nissan xStorage θα είναι φιλικό προς το χρήστη, συμπεριλαμβάνοντας και ένα smartphone app που επιτρέπει τους καταναλωτές να εναλλάσσονται εύκολα μεταξύ πηγών ενεργειών με το πάτημα ενός πλήκτρου, ωστόσο απαιτεί ειδικό εγκαταστάτη για την τοποθέτηση στο σπίτι σας (όπως εξάλλου και η πρόταση της Tesla). Επιπλέον, αξιοποιεί ανακυκλωμένες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό όχημα της Nissan, προσφέροντάς τους μία δεύτερη ζωή.

    H μπαταρία συνδέεται στην παροχή ρεύματος της οικίας σας, ενώ μπορεί να φορτίζει τόσο από ανανεώσιμες πηγές όσο και μέσω της κλασικής παροχής ρεύματος (μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκμεταλλεύεται π.χ. το νυχτερινό τιμολόγιο).

    nissan-xstorage-3

    Nissan και Eaton αναφέρουν ότι προσδοκούν την πώληση 100.000 μπαταριών xStorage τα επόμενα 5 χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles