16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι γίνεται με τα παιδάκια-ζόμπι του No More Room In Hell;

    Κάτι που ίσως να μην είχες προσέξει: στα videogames, για ό,τι τύπο παιχνιδιού κι αν πρόκειται, είναι αδύνατον να σκοτώσεις παιδιά. Πάρε όποιο παιχνίδι θες –ναι, ΟΚ, εκτός από τίποτα indies που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα του δημιουργού τους. Το πιο πιθανό είναι όπου υπάρχουν όπλα να μην υπάρχουν παιδιά ή κι αν υπάρχουν, να μην είναι «πυροβολίσιμα» (να μην παθαίνουν τίποτα ή να μη σου επιτρέπεται να πυροβολήσεις).

    zombie-child

    Ε, όλα αυτά άλλαξαν με το No More Room In Hell, ένα co-op FPS survival horror παιχνιδάκι που αναπτυσσόταν επί μια επταετία και κυκλοφόρησε στο Steam τον Οκτώβριο (είχε πρωτοεμφανιστεί το 2011). Στο No More Room In Hell, η NMRIH Dev Team έχει πρωτοτυπήσει ενσωματώνοντας, όπως διαβάζουμε στο Kotaku, διάφορα χαρακτηριστικά όπως οι παίκτες να μπορούν να επικοινωνούν μόνο αν είναι κοντά στον χάρτη, τα πραγματικά ελάχιστα πυρομαχικά και τα παιδιά-ζόμπι που ο παίκτης μπορεί να σκοτώσει!

    Ήδη στα φόρουμ του Steam γίνεται πανικός με τους ανθρώπους της NMRIH Dev Team να έχουν πάρει θέση: «Δεν θα τα αφαιρέσουμε (σ.σ. τα παιδιά-ζόμπι). Είναι βασικό στοιχείο της σχεδίασης του παιχνιδιού, της φιλοσοφίας και του οράματός μας. Στόχος μας ήταν μεταξύ άλλων η δημιουργία ενός παιχνιδιού με ζόμπι το οποίο δεν θα βασιζόταν στον σκοτωμό ή τη δράση αλλά στην ένταση, τον φόβο και τις ηθικές επιλογές. Προσπαθούμε να εξομοιώσουμε την καταστροφή της πραγματικής κοινωνίας μας, ως αποτέλεσμα μιας φονικής επιδημίας. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, μην παίξετε το παιχνίδι. Λυπούμαστε που κάποιοι προσεβλήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλλά ΔΕΝ θα λογοκρίνουμε το παιχνίδι και το όραμά μας».

    Θέση που όσο να ‘ναι, περισσότερο λάδι ρίχνει στη φωτιά, παρά οδηγεί σε εκτόνωση του θέματος. Παρ’ όλα αυτά είναι μια ειλικρινής και ξεκάθαρη τοποθέτηση και αυτό οφείλει να το αναγνωρίσει κανείς στην NMRIH Dev Team.

    Εσύ τι λες για όλα αυτά; Το No More Room In Hell προσφέρεται δωρεάν στο Steam οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις και να πάρεις θέση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles