20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Με απόφαση Nadella αλλά και Elop η Microsoft σκότωσε το Surface Mini!

    Χθες ήταν η ημέρα ανακοίνωσης του Microsoft Surface Pro 3, του 12ιντσου tablet με το οποίο η αμερικανική εταιρεία “θέλει να σκοτώσει τα laptops”. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν κάτι διαφορετικό από τη χθεσινή παρουσίαση, ένα Surface Mini, για το οποίο είχαν, εδώ και καιρό, κυκλοφορήσει φήμες ότι θα διατεθεί σύντομα στην αγορά. Κι όμως, φαίνεται ότι τα σχετικά σχέδια της Microsoft παίρνουν αναβολή (έως και… ακυρώνονται) και το Surface Mini δεν αναμένεται να αποτελέσει ένα προϊόν που θα δούμε στα καταστήματα σύντομα.

    nadella-elop

    Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο νέος CEO της Microsoft, Satya Nadella, καθώς και ο Executive VP, Stephen Elop, ήταν εκείνοι που πήραν την απόφαση η εταιρεία να μη διαθέσει ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά, διατηρώντας αμφιβολίες για την επιτυχία του. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά από προτάσεις όπως το iPad mini ή το Nexus 7, ενώ, επιπλέον, μία πρόταση με Windows RT, στην εποχή που όλοι τα έχουν εγκαταλείψει, σίγουρα δε θα πετύχαινε και πολλά πράγματα.

    Η Microsoft και οι “ηγέτες” της πιστεύουν αντίθετα πολύ στο Surface Pro 3, το “αντι-laptop”, μία κατηγορία όπου, μεταξύ άλλων, παίζουν αυτή τη στιγμή σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Η “μάχη” τους, ωστόσο, στην αγορά δε θα είναι εύκολη, καθώς δεν είναι λίγες οι έρευνες που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον στον κόσμο για τα μικρά tablets, επομένως η απόφαση της Microsoft να στηρίξει τα… μεγάλα, έστω και με ένα καλό προϊόν, έχει το δικό της “ρίσκο”. Το αν θα αποδειχθεί επιτυχημένο ή όχι, θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles