13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Βόρειος Κορέα, κατόρθωσε τελικά να θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο. Δυστυχώς.

    Η Τετάρτη 12/12/2012 (τυχαίο;) είναι η μέρα που η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε ένα πύραυλο που έθεσε σε τροχιά έναν δορυφόρο. Κόντρα στις παραινέσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις σφοδρές αντιρρήσεις των γειτόνων της, η καθόλου καλά δικτυωμένη χώρα και το καθεστώς της, έθεσαν σε τροχιά τον Unha-3, έναν δορυφόρο που ισχυρίζονται ότι είναι μετεωρολογικός.

    Τα καλά νέα είναι πως ο δορυφόρος της Βορείου Κορέας εκτοξεύθηκε κανονικά και τα υπολείμματα της εκτόξευσης έπεσαν κανονικά στη θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων.

    Τα κακά νέα είναι δύο. Πρώτον ότι κανείς δεν γνωρίζει τι «κουβαλάει» αυτός ο δορυφόρος. Πολλά κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν πως το διαστημικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας είναι μέρος του ονείρου του «σέξι» ηγέτη Kim Jοng Un, να κατακτήσει τον κόσμο, ως Brain, αναπτύσσοντας διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους, πράγμα που δεν αποκλείει κανείς. Ένας δικτάτορας, είναι ικανός για τα πάντα.

    Τα δεύτερα κακά νέα είναι πως δημιουργείται πάλι ένα κλίμα ψυχρού πολέμου, μ ε τον «κακό» αυτή τη φορά, να είναι η Βόρειος Κορέα. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν τώρα πως ο δορυφόρος της Βορείου Κορέα κυκλοφορεί στο διάστημα εκτός ελέγχου και τα μεγάλα δίκτυα των ΗΠΑ έχουν αρχίσει ήδη να πλέκουν σενάρια για συγκρούσεις, για πυρηνικές κεφαλές που ταξιδεύουν «χαμένες στο διάστημα» και όλη αυτή την τρομολαγνεία που τους αρέσει να προωθούν, στα πλαίσια εκφοβισμού και των πολλών ταινιών του είδους στο Hollywood.

    Πάντως, επειδή η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν ένα μοναδικό τρόπο να μας δίνουν μία ρεαλιστική οπτική των πραγμάτων, αν θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την διαδρομή του ΒορεοΚορεατικού δορυφόρου γύρω από τη γη, κάντε κλικ εδώ.

    Δεν μπορούμε να σας πούμε τι κουβαλάει ο δορυφόρος. Μπορούμε να σας πούμε, όμως, με ασφάλεια πως αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο δορυφόρος βρίσκεται πάνω από το Νότιο Ατλαντικό και «πετάει» κανονικότατα σε τροχιά.

    Αν θέλετε να πάρετε ένα εξαιρετικό παράδειγμα της τρομολαγνείας που υιοθετείται στις ΗΠΑ, διαβάστε το άρθρο του Gizmodo που αναπαράγει το NBC και λέει πως ένας δορυφόρος κυκλοφορεί ελεύθερος πάνω από το κεφάλι μας. Αν σας αρέσουν οι πιο ψύχραιμες ειδήσεις, διαβάστε την είδηση για την εκτόξευση του δορυφόρου της Βόρειας Κορέας και τις διεθνείς αντιδράσεις από το BBC, εδώ.

    Το GIF του Gizmodo πάντως, που βλέπετε παραπάνω, “τα σπάει”.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles