18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    NVIDIA: Νέα ΑΙ τεχνολογία επιτρέπει συζητήσεις με NPCs στα video games

    Η NVIDIA αποκάλυψε πρόσφατα μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Avatar Cloud Engine (ACE) και επιτρέπει στους gamers να συνομιλούν με φυσικό τρόπο με τους non-playable characters (NPCs), λαμβάνοντας τις κατάλληλες απαντήσεις.

    Η εταιρεία αποκάλυψε την τεχνολογία κατά τη διάρκεια παρουσίασης για τη generative AI στην Computex 2023, δείχνοντας demo που φέρει τον τίτλο Kairos. Σε αυτό φαίνεται ένας playable character να μιλά σε ένα NPC με το όνομα Jin σε ένα δυστοπικό Ramen shop.

    Το demo δείχνει τον παίκτη να συνομιλεί με τον Jin. «Γεια σου Τζιν, πώς είσαι», ρωτάει το άτομο. «Δυστυχώς, όχι τόσο καλά», απαντά ο Jin. “Πώς γίνεται;” «Ανησυχώ για το έγκλημα εδώ γύρω. Έχει γίνει τρομακτικό τον τελευταίο καιρό. Το μαγαζί μου βρέθηκε εν μέσω διασταυρουμένων πυρών».

    Ο διάλογος φαίνεται λίγο “ξύλινος”, αφού το ChatGPT θα μπορούσε πιθανώς να κάνει καλύτερη δουλειά. Ωστόσο, η ιδέα είναι να δείξει ότι θα μπορούσε ένας παίκτης απλώς να μιλήσετε στο ακουστικό και ένας NPC θα απαντήσει στο σωστό πλαίσιο, δημιουργώντας μια πιο φυσική αλληλεπίδραση από ό, τι συνήθίζεται σε μια τέτοια κατάσταση.

    Διαβάστε επίσης:

    iPhone 15 Pro Max: Νέα διαρροή που… δεν αρέσει! Φημολογείται ότι θα διαθέτει ίδιο display & κάμερα με το 14 Pro Max!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles