18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Nvidia RTX 4090 Ti: Σκορπάει τον τρόμο με τα… «κτηνώδη» tech specs της!

    Μπορεί η αγορά των GPUs να πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια αποκλιμάκωση στις τιμές όπου επανερχόμαστε σε πιο… «φυσιολογικά» επίπεδα. Φυσικά, ορισμένες κάρτες γραφικών είναι όνειρο θερινής νυκτός για την πλειονότητα των users ότι κι εάν συμβεί και φυσικά μιλάμε για τα top tier μοντέλα που δεν παίζει να πέσουν κάτω από τα 2.000 ευρώ με καμία κυβέρνηση. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Nvidia RTX 4090 Ti, το μοντέλο της νέας σειράς 40xx, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τρελάνει τα benchmarks, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

    Η νέα σειρά 40xx αναμένεται να παραλάβει τη σκυτάλη από τη σειρά 30xx και κάνει πρεμιέρα μέσα στους τελευταίους μήνες του 2022 (επικρατέστερο release date αυτή τη στιγμή τοποθείται κάπου μέσα στον Οκτώβριο). Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση για το τι θα περιλαμβάνει τα επίσημα reports κάνουν λόγο ότι θα προσφέρει δυνατότητες και επιδόσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Συγκεκριμένα, η Nvidia το έχει βάλει σκοπό να καταρρίψει κάθε ρεκόρ, καθώς η GPU «κτήνος» θα αποτελείται από 18.176 πυρήνες CUDA και 48GB GDDR6X RAM. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Nvidia, οι επιδόσεις της κάρτας που βασίζεται στον πυρήνα Ada Lovelace, αναμένεται να ξεπεράσουν κατά 70% το αντίστοιχο performance της GPU που ανήκει στη σειρά 30xx. Σε σύγκριση με την «απλή» (ο θεός να την κάνει…) GeForce RTX 4090, η Ti version θα διαθέτει σχεδόν 2000 περισσότερους πυρήνες CUDA και διπλάσια μνήμη με ένα κτηνώδες data transfer rate που θα αγγίζει τα 24 GT/s έναντι 21 GT/s που θα προσφέρει η απλή 4090. Βέβαια, το «κερασάκι στην τούρτα» δεν είναι άλλο από την PSU που χρειάζεται, καθώς για να ξεδιπλώσει πλήρως τα ταλέντα της, η RTΧ 4090 Ti θα «χρειαστεί» ένα τέρας τροφοδοτικό στα… 800W!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles