16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “O 64-μπιτος A7 της Apple είναι ένα τέχνασμα του marketing” δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Qualcomm

    Ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας “ναυαρχίδας” της Apple, iPhone 5S, που έχουν συζητηθεί περισσότερο μετά την ανακοίνωσή του, είναι και ο νέος 64-μπιτος επεξεργαστής A7 που ενσωματώνει η συσκευή και, μαζί με την υποστήριξή του από το iOS 7, συνιστά μία καινοτομία για το χώρο της κινητής.

    apple-a7-chip

    Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να εντυπωσιάζει τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής του τμήματος marketing της Qualcomm, Anand Chandrasekher, ο οποίος δηλώνει ότι όλο αυτό είναι ένα “τέχνασμα” του marketing και, προς το παρόν, προσφέρει μηδενικά οφέλη στον καταναλωτή. (σ.σ.: η αλήθεια είναι ότι η φράση “προς το παρόν” είναι κλειδί σε αυτή την τοποθέτηση).

    Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Qualcomm συμπληρώνει, ωστόσο, και ότι οι 64-bit επεξεργαστες επιτρέπουν τη χρήση περισσότερης μνήμης (πάνω από 4GB), κάτι που σαφώς δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στο iPhone 5S, που διαθέτει μόλις 1GB μνήμης RAM.

    Επιπλέον, όμως, όσον αφορά το αν η Qualcomm ετοιμάζει και αυτή 64-μπιτους επεξεργαστές, η απάντηση από τον Chandrasekher είναι “ναι”. Όπως αναφέρει, “Από την άποψη της αποτελεσματικότητας στον τομέα της μηχανικής έχει νόημα να κάνουμε κάτι τέτοιο”, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για το πότε ένα τέτοιο προϊόν θα δει το “φως” της δημοσιότητας.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles