15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Donald Trump Jr. «εκλιπαρεί» τον Elon Musk να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο, που να μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πατέρας του!

    Ύστερα από τα δραματικά γεγονότα που αμαύρωσαν την αμερικανική ιστορία στις 6 Ιανουάριου, με την εισβολή και κατάληψη του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του Donald Trump και τον θάνατο 5 Αμερικανών, πολλά ήταν τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία προχώρησαν στο μπλοκάρισμα του Donald Trump. Τόσο το Twitter, όσο και το Facebook, αλλά προσφάτως και το YouTube απαγόρευσαν στον απερχόμενο Πρόεδρο των Η.Π.Α τη χρήση τους, κατηγορώντας τον ότι μέσω των αναρτήσεων του προωθούσε τη βία και την παρότρυνση συγκεκριμένων ομάδων σε εγκληματικές πράξεις.

    Οι παραπάνω κινήσεις σαφώς και εγείρουν το ερώτημα για το που μπορεί να φτάσει η τρομακτική δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς από τη στιγμή που στερούν τη δυνατότητα έκφρασης στον πρόεδρο των Η.Π.Α, κάλλιστα οι «κοινοί θνητοί» αντιμετωπίζουν έντονα τον κίνδυνο να αποκλειστούν από αυτά με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Για αυτό και το ζήτημα που έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή είναι κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα ελευθερίας του λόγου μέσω των social media και ποια είναι τελικά τα όρια τους. O Donald Trump Jr. σε ένα πρόσφατο video του που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram θέλησε να καταγγείλει τις παραπάνω πρακτικές, στηλιτεύοντας τα social media που προχώρησαν στον αποκλεισμό και λογοκρισία των απόψεων του πατέρα του. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος γιος του Donald Trump δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Elon Musk, να δημιουργήσει ένα δικό του κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο θα μπορούν να προβληθούν και να «ακουστούν» όλες οι απόψεις, όσο και αντικρουόμενες και αντιφατικές κι εάν είναι.

    Για τον Donald Trump Jr. μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θα έδινε μεγαλύτερο χώρο στην ελευθερία του λόγου, θα έβαζε ένα τέλος στην παντοδυναμία και στη λογοκρισία του Twitter. Μέχρι στιγμής ο Elon Musk δεν έχει «απαντήσει» στην πρόσ(κ)ληση, πάντως η άποψη του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles