21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Edward Snowden κάνει “sightseeing” στη Μόσχα και βρίσκει νέα δουλειά

    Μία φωτογραφία του πρώην αναλυτή της NSA, Edward Snowden, που έχει λάβει προσωρινό πολιτικό άσυλο τον Αύγουστο από τη Ρωσία και βρίσκεται στη χώρα εδώ και κάποιο διάστημα, τον δείχνει να βρίσκεται μέσα σε μία βάρκα κοντά στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

    edward-snowden-moscow

    Η φωτογραφία φαίνεται ότι έχει τραβηχθεί το καλοκαίρι, δόθηκε, ωστόσο, τώρα στη δημοσιότητα από το LifeNews, λίγο μετά την ενημέρωση στα media από το δικηγόρο του Snowden, Anatoly Kucherena, ότι από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, πιάνει δουλειά σε μεγάλο ρωσικό site.

    Αυτή θεωρείται καλή εξέλιξη για τον 30χρονο Snowden, που αυτό τον καιρό ζει κυρίως από δωρεές, χωρίς να έχει κάποιο δικό του εισόδημα, μετά τις εξελίξεις.

    Το όνομα της ιστοσελίδας δεν έχει γίνει γνωστό για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για το Vkontakte, τη ρωσική “απάντηση” στο Facebook, καθώς είχε διαρρεύσει πριν λίγο καιρό ότι ο Pavel Durov, ιδρυτής του, είχε απευθύνει στον Snowden πρόσκληση να εργαστεί στην εταιρεία του, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη.

    Όλα αυτά συμβαίνουν στο παρασκήνιο νέων αποκαλύψεων του πρώην αναλυτή που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες η NSA είχε καταφέρει να διεισδύσει και στα cloud systems της Google και της Yahoo, χάρη στο project MUSCULAR, έχοντας και με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα χρηστών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles