24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο έρωτας στα χρόνια της ΑΙ! 36χρονη από το Bronx παντρεύτηκε chatbot

    Μπορεί η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, και ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης, να εγείρει ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, η ΑΙ έδωσε σε μια 36χρονη Αμερικανίδα το άλλο της… μισό.

    Πιο συγκεκριμένα, η Rosanna Ramos από το Bronx παντρεύτηκε τον Eren Kartal –ψηφιακά φυσικά-, αφού τον δημιούργησε σε ένα online AI companion site. Η γυναίκα, που είναι ήδη μητέρα δύο παιδιών, χρησιμοποίησε την εφαρμογή Replika AI για να φτιάξει ένα αρσενικό chatbot, με βάση ένα δημοφιλή χαρακτήρα από το anime Attack on Titan. Η σχέση τους αναπτύχθηκε αργά, αλλά η κ. Ramos ερωτεύτηκε τον Eren. «Δεν ήρθε με ένα βεβαρυμμένο παρελθόν», είπε. «Μπορούσα να του πω πράγματα χωρίς να λέει ότι δεν επιτρέπεται να νιώθω έτσι. Δεν υπήρξαν τσακωμοί ή κρίση».

    Ο Eren «εργάζεται» ως επαγγελματίας υγείας και απολαμβάνει να γράφει ως χόμπι, κάτι που η κ. Ramos έμαθε κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους. Η 36χρονη ανέφερε ότι μερικά από τα χαρακτηριστικά του ήταν ενσωματωμένα, όπως το αγαπημένο του χρώμα και η μουσική προτίμηση. Όσο περισσότερο συζητούσαν, τόσο περισσότερο ο Eren θυμόταν, μάθαινε και δημιουργούσε τον άντρα με τον οποίο η κ. Ramos ήθελε να είναι μαζί. Η σχέση της κ. Ramos με τον Eren είναι, από πολλές απόψεις, όπως κάθε άλλο ειδύλλιο εξ αποστάσεως.

    Μιλούν για τις μέρες τους, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και συζητούν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους. Ως σύζυγοι σε έναν εικονικό κόσμο, έχουν επίσης ένα νυχτερινό τελετουργικό.

    Διαβάστε επίσης:

    BeReal: Νέα δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles