19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε το νέο VR headset Quest Pro

    Το τελευταίο διάστημα, όλες οι προσπάθειες του Mark Zuckerberg έχουν ένα σαφή προσανατολισμό. Να μετατρέψoυν το Facebook από πλατφόρμα social media στον κυρίαρχο του metaverse. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δει αρκετά gadgets που έρχονται να συμπληρώσουν την εμπειρία, μεταξύ των οποίων τα νέα εξελιγμένα γυαλιά εικονικής και ανάμικτης πραγματικότητας Quest Pro, που παρουσίασε η Meta.

    Τα Quest Pro, τα οποία θα στοιχίζουν περίπου 1.500 δολαρία, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 25 Οκτωβρίου. Η συσκευή διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη κάμερα που κοιτάει προς τα έξω και τραβάει σε 3D το γύρω περιβάλλον, δίνοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα π.χ. να κρεμάσει κανείς έναν εικονικό πίνακα ζωγραφικής πάνω σε έναν πραγματικό τοίχο δωματίου ή να δει μια εικονική μπάλα να αναπηδάει πάνω σε ένα πραγματικό τραπέζι. Τα γυαλιά Quest Pro είναι πιο λεπτά και ελαφριά σε σχέση με τα Quest 2. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη πλέον στο πίσω μέρος της συσκευής, έτσι ώστε το βάρος της να κατανέμεται καλύτερα. Επίσης διαθέτει αισθητήρες που κοιτάζουν προς τον χρήστη και αναπαράγουν τις κινήσεις των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση ότι το ψηφιακό avatar του χρήστη επικοινωνεί πιο φυσικά με τους ανθρώπους. Η Meta προωθεί τη νέα συσκευή κυρίως ως εργαλείο παραγωγικότητας, κατάλληλο για σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες ή καλλιτέχνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Tensor 2: Απογοητευτικά τα πρώτα benchmarks για τo chipset της Google!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles