21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο Quentin Tarantino αρνείται να ζητήσει συγνώμη από την αστυνομία

    Ο Quentin Tarantino είναι γνωστό πως δεν φοβάται να πει αυτά που σκέφτεται χωρίς να υπολογίζει τις όποιες επιπτώσεις. Πρόσφατα ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε για την αστυνομική βία που έχει πάρει διαστάσεις στην Αμερική αποκαλώντας τους αστυνομικούς “εγκληματίες”, μία δήλωση που φυσικά δεν ακούστηκε καθόλου καλά στα αυτιά της αστυνομίας και ειδικά εκείνης της Νέας Υόρκης.

    Quentin-Tarantino

    Είναι χαρακτηριστικό πως ο Harvey Weinstein, ο παραγωγός Μίδας του Χόλιγουντ που το όνομά του έχει συνδεθεί με όλες τις επιτυχίες του Tarantino, έγινε έξαλλος αφού πιστεύει πως αυτό θα προκαλέσει ένα μποϋκοτάζ στην επερχόμενη ταινία τους The Hateful Eight. Ήδη πολλές αστυνομικές ενώσεις έχουν εκφραστεί με διόλου κολακευτικά λόγια για τον σκηνοθέτη. Ο Weinstein έχει αρχίσει μάλιστα να σκέφτεται διάφορα για να κατευνάσει το θυμό τους όπως να κάνει ειδικές προβολές της ταινίας σε αστυνομικές ενώσεις, περιμένοντας στο μεσοδιάστημα τον Tarantino να κάνει μία δήλωση μεταμέλειας. Φαίνεται όμως πως δεν τον ξέρει τόσο καλά τον σκηνοθέτη.
    Αντί για απολογία ο Tarantino μίλησε στους Los Angeles Times και είπε πως δεν αποκάλεσε ποτέ όλους τους αστυνομικούς δολοφόνους και δεν είχε καμία πρόθεση να αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο συνέχισε να τους την “λέει” αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια εκφοβισμού που έχει ξεκινήσει από πλευρά της αστυνομίας.
    “Αυτό που κάνουν είναι πολύ προφανές. Αντί να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας που αποκαλύπτονται, αντί να εξετάζουν το πρόβλημα της αστυνομικής βίας σ’ αυτή τη χώρα, προσπαθούν να με αποκλείσουν. Και το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο. Θέλουν να με κάνουν να σωπάσω. Θέλουν να με απαξιώσουν. Να με εκφοβίσουν. Να με κάνουν να κλείσω το στόμα μου και το πιο σημαντικό απ’ αυτά να στείλουν ένα μήνυμα σε οποιοδήποτε άλλο επιφανή άτομο που θελήσει να πάρει αυτό το μέρος της συζήτησης”.
    Λογικά ο Weinstein θα περιμένει πολύ καιρό ακόμα για να ακούσει εκείνη τη δήλωση μεταμέλειας…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles