17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο συνιδρυτής του Ethereum εξώφυλλο στο πρώτο NFT τεύχος του TIME

    Το τελευταίο διάστημα τα NFTs γίνονται συχνά αντικείμενο συζήτησης, καθώς αποτελούν ψηφιακά αντικείμενα που πωλούνται έναντι εκατομμυρίων χωρίς οι περισσότεροι να καταλαβαίνουμε το γιατί. Πλέον ήρθε η ώρα να δούμε και το πρώτο ψηφιακό περιοδικό του TIME που κυκλοφορεί αποκλειστικά ως NFT και στο εξώφυλλό του “φιλοξενεί” τον συνιδρυτή της πλατφόρμας Ethereum.

    Πιο αναλυτικά, ο Βιτάλικ Μπούτεριν αποτελεί μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων σήμερα. Το νόμισμα της Ethereum, το Ether, είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin, με ένα οικοσύστημα τρισεκατομμυρίων δολαρίων που συναγωνίζεται σε όγκο συναλλαγών τη Visa.

    Στο εξώφυλλο του TIME με τίτλο «The Prince of Crypto Has Concerns», ο Βιτάλικ Μπούτεριν εκφράζει ένα «μίγμα υπερηφάνειας και τρόμου» για τη δημιουργία του. Ενώ ο γεννημένος στον Καναδά ρωσικής καταγωγής προγραμματιστής βλέπει τη μετασχηματιστική δύναμη της Ethereum ως έναν τρόπο για να ξεκινήσει κάθε είδους κοινωνικοπολιτική μεταρρύθμιση, όπως δικαιότερα συστήματα ψηφοφορίας, πολεοδομικός σχεδιασμός και καθολικό βασικό εισόδημα, η αποκεντρωμένη φύση της πλατφόρμας επέτρεψε επίσης τη χρήση της ως μέσο απληστίας και παρανομίας.

    Ο Μπούτεριν προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπερβολικά ανυπόμονων επενδυτών και των υψηλών προμηθειών συναλλαγών. «Ο κίνδυνος είναι να έχεις αυτούς τους πιθήκους των τριών εκατομμυρίων δολαρίων και να γίνει ένα διαφορετικό είδος τζόγου» τονίζει ο Μπούτεριν αναφερόμενος στη συλλογή NFTs Bored Ape Yacht Club.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο metaverse με virtual ζυθοποιείο η Heineken (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles