23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο χωρισμός του Sergey Brin “ταράζει” τη Silicon Valley

    Ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια της Silicon Valley, ο Sergey Brin συνιδρυτής της Google και η Anne Wojcicki, συνιδρύτρια της 23andMe, φαίνεται ότι χωρίζουν οριστικά.

    brin-wojcicki3

    Εκπρόσωπός τους επιβεβαίωσε ότι δε ζουν πλέον μαζί εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο παραμένουν καλοί φίλοι και συνεργάτες. Ο Brin και η Wojcicki ήταν παντρεμένοι για έξι χρόνια και έχουν δύο παιδιά.

    Είναι ιδιαίτερα γνωστοί, πέρα από τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις, και για τη μεγάλη φιλανθρωπική τους δράση, έχοντας για το 2012 την 5η θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους donors στις ΗΠΑ, προσφέροντας συνολικά 223 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπία, με τα περισσότερα να πηγαίνουν, βέβαια, πέρα από άλλα ιδρύματα, και στο δικό τους Brin Wojcicki Foundation.

    Ο χωρισμός του ζευγαριού φαίνεται ότι δε θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη Google, καθώς οι δύο τους έχουν υπογράψει συμφωνία, ώστε οι μετοχές (αξίας 21 δισ. δολαρίων) αλλά και το δικαίωμα ψήφων του Brin στην αμερικανική εταιρεία να παραμείνουν στο σύνολό τους υπό τον έλεγχό του και μετά το πιθανό διαζύγιο.

    Όσο για το λόγο του χωρισμού τους, λέγεται ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο μία εργαζόμενη της Google, με την οποία ο Brin εμπλέκεται συναισθηματικά το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώην σχέση του Hugo Barra, σημαντικού στελέχους της αμερικανικής εταιρείας που ανακοίνωσε -επίσης μόλις σήμερα- την αποχώρησή του από αυτή για να αναλάβει καθήκοντα στην κινεζική Xiaomi.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles