19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι hackers βάζουν στο μάτι και τη Foxconn

    Η πολυσυζητημένη κινεζική εταιρεία -που συνεργάζεται με την Apple κατασκευάζοντας τα gadgets της- γίνεται θύμα επίθεσης και από hackers.


    Πρόκειται για μία ομάδα hackers, που αυτοαποκαλούνται “SwaggSec“, και πέτυχαν να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας σε μία μη ενημερωμένη έκδοση του Internet Explorer κάποιου υπαλλήλου της Foxconn.

    Η ομάδα ανέβασε χθες, πρώτα στο Demonoid και μετά στο Pirate Bay, ένα αρχείο 6.04MB, που φέρεται να περιέχει πληροφορίες σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης για mail servers της Foxconn, intranets, καθώς και πολλά ακόμη συνεργαζόμενα sites της εταιρείας.

    Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένα έγγραφο με στοιχεία τιμολόγησης λογαριασμού που αφορά την Apple, συμπληρωμένο με το όνομα της τράπεζας και τον αριθμό λογαριασμού του πωλητή, το οποίο δίνει ένα παράδειγμα στοιχείων στα οποία θα μπορούσε να έχει κανείς πρόσβαση με τη βοήθεια των logins που διέρρευσαν.

    Το 9to5Mac ανέφερε ότι μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι οι κωδικοί που διέρρευσαν “δούλευαν” σε περισσότερους από έναν διακομιστές της Foxconn, αν και η πρόσβαση σ’ αυτούς έχει πλέον διακοπεί. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, πάντως, ποιες εγκαταστάσεις της Foxconn είχε στόχο η επίθεση ή αν έχουν διαρρεύσει περισσότερα στοιχεία.

    Πηγή: The Verge via 9to5Mac

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles