21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι νέοι desktop GPUs της Intel δεν θα συνεργάζονται με τα συστήματα της AMD!

    Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε για τις νέες desktop GPUs που κυκλοφόρησε η Intel και οι οποίες βέβαια δεν θα μπουν ως σφήνα ανάμεσα στην Nvidia και στην AMD, καθώς απευθύνονται ξεκάθαρα στο mainstream κοινό και στους casual gamers. H Iris Xe θα αποτελεί μια μάλλον «ιδιαίτερη» πρόταση από την πλευρά της Nvidia, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν θα μπορεί να «συνεργαστεί» με motherboards που υποστηρίζουν επεξεργαστές AMD!

    Σύμφωνα με την Intel, η ξεχωριστή dedicated κάρτα γραφικών Iris Xe θα αποτελεί το ιδανικό ταίρι για τους Intel Core 9ης και 10ης γενιάς (Coffee Lake-S και Comet Lake-S) και θα «κουμπώνει» στα Intel B460, H410, B365 και H310C chipset motherboards, αποτελώντας ένα ξεχωριστό κομμάτι μιας σειράς pre-built συστημάτων. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό οι συγκεκριμένες GPUs θα απαιτούν ένα ειδικό BIOS, για αυτό και δεν θα είναι συμβατές με άλλα συστήματα. Αν και κάποιους το γεγονός αυτό μπορεί να τους ξενίσει, παρόλα αυτά πρόκειται για μια μάλλον «φυσιολογική εξέλιξη» από τη στιγμή που η πρόθεση του κολοσσού της τεχνολογίας είναι να ενδυναμώσει την παρουσία της στον χώρο των intel-based desktops.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles