19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για το Bandit με το Mel Gibson

    Όσο προχωράμε προς το χειμώνα, όλο και περισσότερες ταινίες πραγματοποιούν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αρκετές είναι οι προτάσεις και γι’ αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά, προβάλλονται τα εξής:

    Ο Άγνωστος (The Stranger)

    Αστυνομικό θρίλερ, αυστραλιανής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Τόμας Μ. Ράιτ, με τους Τζόελ Έτζερτον, Σον Χάρις, Τζάντα Άλμπερτς, Μάθιου Σάντερλαντ, Στιβ Μουζάκις, Γιούεν Λέσλι κ.ά.

    Δύο άνδρες γνωρίζονται τυχαία και ξεκινούν μια συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ, η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μαρκ, γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν… κι ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις του έθνους πλησιάζει.

    Ληστής με Στυλ (Bandit)

    Περιπέτεια, καναδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Άλαν Ούνγκαρ, με τους Τζος Ντουαμέλ, Μελ Γκίμπσον, Ελίσα Κάθμπερτ, Νέστορ Καρμπονέλ, Κιθ Άρθουρ Μπόλντεν κ.ά.

    H ζωή του «Ιπτάμενου κλέφτη» του θρυλικού εγκληματία ο οποίος κατάφερε να ληστέψει πάνω από 59 τράπεζες και κοσμηματοπωλεία μέχρι που συνελήφθη χωρίς όμως αυτό το γεγονός να καταφέρει να τον σταματήσει.

    Φρανς (France)

    Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μπρούνο Ντιμόν, με τους Λέα Σεϊντού, Μπλανς Γκαρντάν, Μπεντζαμάν Μπιολέ.

    Η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια ειδήσεων Φρανς ντε Μερ μοιράζει τη ζωή της μεταξύ τηλεοπτικού στούντιο, πολεμικών ανταποκρίσεων και της οικογένειας της. Όλα όμως αλλάζουν μετά από ένα τροχαίο, στο οποίο τραυματίζει έναν πεζό: ξαφνικά η ίδια η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια γίνεται η είδηση της ημέρας και καλείται να βιώσει τις συνέπειες της αρνητικής δημοσιότητας.

    Εκεί Που Ζούμε

    Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα, με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Στέλιο Μάινα, Μάκη Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρη Μπακιρτζή, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκη Σακελλαρίου κ.ά.

    Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκινγκ της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

    Παγίδα (Huda’s Salon)

    Πολιτικό θρίλερ, παλαιστινιακής, αιγυπτιακής και ολλανδικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Χάνι Αμπού-Ασάντ, με τους Αλί Σουλιμάν, Μάισα Αμπντ Ελχάντι, Μανάλ Αγουάντ, Τζαλάλ Μασαργουά κ.ά.

    Βηθλεέμ, Παλαιστίνη. Η Ριμ, μια νεαρή μητέρα παντρεμένη με έναν καταπιεστικό, ζηλιάρη άντρα, πηγαίνει στο κομμωτήριο της Ούντα για το καθιερωμένο ραντεβού και συζήτηση με τη φίλη της για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όμως, η συνηθισμένη αυτή συνάντηση παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν η Ούντα τη ναρκώνει και ενορχηστρώνει μια στημένη φωτογράφιση που εκθέτει την τιμή της Ριμ. Ο λόγος; Η Ούντα είναι πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών κατοχής -και αν η Ριμ δεν θέλει να κυκλοφορήσουν οι επίμαχες φωτογραφίες, πρέπει να γίνει κι αυτή.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο “τιμόνι” της DC o James Gunn

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles