18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Στις αίθουσες η “Άγρια Νύχτα”

    Αρκετές νέες επιλογές θα έχουν από σήμερα οι σινεφίλ, χωρίς ωστόσο να αναμένονται πρεμιέρες που θα οδηγήσουν μαζικά τα πλήθη στον κινηματογράφο. Οι λάτρεις των φεστιβάλ πάντως θα βρουν αρκετά ενδιαφέροντα φιλμ. Ας δούμε, στη συνέχεια, αναλυτικά τις ταινίες που παίζονται από σήμερα.

    Πιο Πολύ Από Ποτέ (“Plus Que Jamais”)

    Αισθηματικό δράμα, γαλλική και διεθνής συμπαραγωγή του 2022, σε σκηνοθεσία Εμιλί Ατέφ, με τους Βίκι Κριπς, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μπιορν Φλόμπεργκ κα.

    Μια γυναίκα που ζει στο Μπορντό έναν πολυετή ευτυχισμένο έρωτα, αντιμετωπίζει ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές της. Αφορμή για μια από τις ριζικές αλλαγές στη ζωή της, γίνεται το μπλογκ ενός Νορβηγού, ο οποίος μιλά με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια για τη δική του περιπέτεια υγείας. Τότε εκείνη αποφασίζει να ταξιδέψει για να τον γνωρίσει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη σχέση της.

    Λευκός Θόρυβος (“White Noise”)

    Δραματική ταινία, αμερικάνικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπακ, με τους Άνταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Ντον Τσιντλ, Ράφι Κάσιντι κα.

    Μια τυπική μεσοαστική αμερικανική οικογένεια, με πολλά παιδιά, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις πιέσεις της ρουτίνας, την ώρα που η σχέση των γονέων κινδυνεύει και ένα τοξικό σύννεφο, μετά από ένα σιδηροδρομικό ατύχημα, κάνει την απειλητικά αιφνιδιαστική εμφάνισή του.

    Οι Πέντε Διάβολοι (“Les Cinq Diables”)

    Δραματική ταινία φαντασίας, γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Λεά Μισιού, με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Σάλι Ντραμέ, Σουάλα Εματί, Μουσταφά Μπενγκ, Δάφνη Πατακιά κα.

    Η Βικί, ένα ιδιαίτερο και μοναχικό κορίτσι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει οποιαδήποτε μυρωδιά της αρέσει, και τις συλλέγει όλες σε μια σειρά από βάζα τα οποία διαχωρίζει προσεκτικά. Το ίδιο έχει κάνει και με τη μυρωδιά της μητέρας της που υπεραγαπά. Όταν η αδερφή του πατέρα τους, η Ζουλιά, έρχεται ξαφνικά στη ζωή τους, η Βικί αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές, αρχέγονες αναμνήσεις οι οποίες την οδηγούν στην ανακάλυψη μυστικών του χωριού, της οικογένειας και της ίδιας της ύπαρξης της.

    R.M.N

    Δράμα, ρουμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουνγκίου, με τους Μαρίν Γκριγκόρε, Τζούντιθ Στέιτ, Βίκτορ Μπεντέρα, Μόνικα Μπιρλαντεάνου κα.

    Λίγες μέρες πριν από Χριστούγεννα ο Ματίας, αφού παραιτείται από την εργασία του στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα του, ένα πολυεθνικό χωριό στην Τρανσυλβανία. Επιθυμεί να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανατροφή του γιου του, Ρούντι, που για αρκετό καιρό είχε αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα του, Άννα και έτσι το παιδί να ξεπεράσει τις φοβίες που τον ταλαιπωρούν. Όταν μερικοί νέοι εργάτες προσλαμβάνονται στο εργοστάσιο που διοικεί η Σίλα, η ειρήνη στην κοινότητα διαταράσσεται.

    Άγρια Νύχτα (“Violent Night”)

    Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Τόμι Γουιρκόλα, με τους Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Τζον Λεγκουιζάμο, Αλέξις Λάουντερ, Άλεξ Χάσελ, Μπέβερλι Ντ’Άντζελο κα.

    Ομάδα μισθοφόρων εισβάλλει την Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας και τους παίρνει όλους ομήρους. Ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει την παρέμβαση ενός μαχητή-έκπληξη, του Άγιου Βασίλη.

    Καραγκιόζης The Movie

    Ταινία κινουμένων σχεδίων, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Άκη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

    Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των αναλφάβητων συμπολιτών του χωριού, για την γραπτή επικοινωνία τους. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση και προτείνει τον Καραγκιόζη, ο οποίος μετά από τη συνάντησή του με τον Διοικητική αναλαμβάνει τη θέση…

    Ησυχία 6-9

    Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή, με τους Aγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου κα.

    https://youtu.be/6V0-sLSJnCE

    Ο Άρης και η Άννα συναντιούνται τυχαία σε μια ερειπωμένη, παραθαλάσσια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν παράξενους ήχους και τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων που έχουν χαθεί ξαφνικά και ανεξήγητα. Mέσα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

    Διαβάστε επίσης: Mickey 17: Μετά το Batman, ο Robert Pattinson υποδύεται τον «αναλώσιμο» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles