16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Οι τράπεζες προβληματίζονται για το αν θα χρησιμοποιήσουν το Face ID στα online apps τους

    Apple αντικατέστησε την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτωνTouch ID, με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, Face ID, στο επετειακό της μοντέλο iPhone X και, παρόλο που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί το συγκεκριμένο σύστημα, η νέα τεχνολογία μάλλον δεν είναι άψογη.

    face_id

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, μία έκθεση της Korea Herald ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 20 τράπεζες στη χώρα έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής τις ανησυχίες του σχετικά με το Face ID, ειδικά μετά από πρόσφατες δοκιμές που αποκάλυψαν ότι το σύστημα μπορεί να παρακαμφθεί από διδύμους αλλά και hackers με ειδικά σχεδιασμένες μάσκες.

    Οι τράπεζες φαίνεται ότι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στο νέο σύστημα της Apple και δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν τα mobile apps τους θα περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου για τον έλεγχο ταυτότητας και τις πληρωμές. Πολλές μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι το Face ID είναι ασφαλέστερο από το Touch ID.

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετές τράπεζες, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το Face ID θα προστεθεί στις online banking εφαρμογές τους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

    Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το Face ID θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και των επιχειρήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles