18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    OLED panel 10.000 ppi ανέπτυξε η Samsung

    Μηχανικοί από το πανεπιστήμιο Standford και τη Samsung εργάζονται, εδώ και αρκετό καιρό, πάνω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, που σημειώνουν ότι τώρα είναι έτοιμο για επίδειξη. Πρόκειται για μία οθόνη με την υψηλότερη πυκνότητα pixels στον κόσμο, που φτάνει τα 10.000 PPI.

    Η τεχνολογία που αξιοποιείται βασίζεται σε εξαιρετικά λεπτά ηλιακά πάνελ μαζί με μια ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική για οθόνες OLED. Χρησιμοποιεί μία ειδική στρώση από φιλμ για να εκπέμψει λευκό φως μεταξύ ανακλαστικών στρωμάτων, το ένα ασημί και το άλλο ανακλαστικό μέταλλο.

    Θεωρητικά, πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε τηλεοράσεις, οθόνες smartphones και VR headsets, ωστόσο στην τελευταία υλοποίηση αποτελεί κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς εξαλείφει το λεγόμενο screen door effect που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στο VR.

    Η τεχνολογία φαίνεται πως έχει αρκετό καιρό ακόμη έως την εμπορική της εκμετάλλευση, καθώς, αν σε αυτή τη φάση η Samsung διέθετε μία τέτοια οθόνη, ενδεχομένως να υπήρχαν προβλήματα που σχετίζονται με την υπολογιστική ισχύ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles